Maak de inrichting van je tuin persoonlijk met Leefinjetuin.nl

26-04-2021

Maak de inrichting van je tuin persoonlijk met Leefinjetuin.nl

De inrichting van je tuin bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling en sfeer van je tuin. Leefinjetuin.nl geeft je graag praktische tips om zelf aan de slag te gaan en je tuininrichting te personaliseren. Ontdek bijvoorbeeld de vele toepassingen van hout in je tuin: niet alleen houten tuinmeubelen, maar ook houten schuttingen en overkappingen. Ook vertellen we je alles over het beste onderhoud van tuinmeubelen en de mogelijkheden van tuinverlichting.
 

Klussen in de tuin met hout en steen

Misschien is je tuin wel toe aan een flinke verbouwing. In dat geval biedt Leefinjetuin.nl graag uitkomst met handige en praktische tips. Het maakt niet uit of je twee linkerhanden hebt of niet, met de tips van Leefinjetuin.nl kan jij zo aan de slag met:

 • het plaatsen van een schutting;
 • zelf een overkapping in elkaar zetten;
 • zelf een buitenkeuken maken;
 • het slim bestraten van je terras;
 • het bouwen van je eigen tuinhuisje.

Een houten schutting zorgt voor meer privacy en beschutting in je eigen tuin. Met een houten overkapping creëer je een gezellige loungehoek waar je ieder seizoen de ruimte hebt om te relaxen. Ook een buitenkeuken is ideaal voor als je het maximale uit je tuin wil halen. Bouw een plek waar je ’s zomers lekker kunt barbecueën en kokkerellen. Kan je terras wel een opknapbeurt gebruiken? Ontdek de verschillen tussen diverse soorten terrastegels en leer hoe je een terras creëert zonder oneffenheden. Wil je nog een extra relaxplek in je tuin maken of juist een plek om te werken of je favoriete hobby uit te oefenen? Dan is een tuinhuisje een goed idee.
 

Ontwerp je eigen slimme tuin met de tips van Leefinjetuin.nl

Een slimme tuin combineert het gemak van tuingadgets met tuinklussen die makkelijk zelf uit te voeren zijn en toch sfeer toevoegen. Zo creëer jij een tuin waar je trots op kunt zijn. Wat mag er in jouw slimme tuin zeker niet ontbreken?

 • robotmaaier: stop met het zelf maaien van je gazon en laat een robotmaaier het werk voor je doen! Een robotmaaier bespaart tijd, neemt minder ruimte in en veroorzaakt geen overlast;
 • vijver: toegegeven, een vijver aanleggen kost tijd en geld, maar dan heb je ook wat. Geniet van de serene uitstraling van rondzwemmende vissen en verrijk de biodiversiteit in je tuin. Zo komen er gegarandeerd kikkers, libellen en kevers op je vijver af;
 • tuinverlichting: voeg sfeer toe aan je tuin door verlichting aan te schaffen. Zo geniet je ook als het donker is nog van je tuin;
 • tuintegels van kwaliteit: als je toe bent aan een compleet nieuwe uitstraling, is het leggen van nieuwe tegels een goed idee. Ontdek welke tegels op dit moment populair zijn en hoe je binnen mum van tijd je eigen terras hebt aangelegd.
   

Creëer een chille loungehoek met behulp van de juiste tuinmeubels

Je tuin is pas echt af als je een fijne loungehoek hebt gecreëerd waar je lekker uit kunt rusten na een lange dag werken of op een hete zomerdag. Dit kan natuurlijk niet zonder tuinmeubelen. Waar teak tuinmeubelen een natuurlijke uitstraling hebben en lang meegaan, hebben aluminium tuinsets een strakke look en zijn ze gemakkelijk te reinigen. Leefinjetuin.nl geeft je niet alleen tips om je tuinmeubelen schoon te maken en te onderhouden, maar laat je ook graag zien hoe je met de juiste meubels een gezellige plek in je voor- of achtertuin maakt. Bezoek onze website om alle tips en tricks te ontdekken en raak geïnspireerd door onze ideeën. Of je nu een Mediterrane of romantische tuin wilt en of je nu veel tijd in het onderhoud van je tuin wil investeren of het jezelf zo makkelijk mogelijk wil maken: de tips van Leefinjetuin.nl zijn toepasbaar op elke situatie! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.