Prachtige bordertuin, makkelijk in onderhoud!

27-10-2020

Het is natuurlijk heerlijk om in de tuin bezig te zijn, maar de tijd die je hieraan kwijt bent moet wel binnen de perken blijven. Dé oplossing is een mooie tuin waarbij je niet al te veel tijd kwijt bent aan het onderhoud. In een bordertuin combineer je op een slimme manier bloemen en planten dichtbij elkaar, waardoor je minder last hebt van onkruid. In deze blog lees je meer over deze tuin en hoe het werkt.

Bloemen border

Waarop letten bij de aanleg van een bordertuin?

  1. Zorg ervoor dat je bloemen en planten slim combineert

Niet alle bloemen en planten groeien en bloeien op hetzelfde moment. Door verschillende planten op een slimme manier te combineren, zorg jij ervoor dat jouw bordertuin er het hele jaar door mooi uitziet.

  1. Let op de hoeveelheid zon die jouw planten en bloemen nodig hebben

Je kunt niet altijd zelf bepalen waar je je bordertuin aanlegt, of dit in de zon, halfzon of halfschaduw is. Je kunt echter wél zelf bepalen welke bloemen en planten er in je tuin komen te staan en gelukkig zijn er voor elke situatie geschikte soorten.

  1. Zorg ervoor dat je tuin een geheel wordt

Bloemen en planten zijn verschillend - gelukkig maar. De één groeit laag bij de grond, terwijl een ander zo een meter de lucht in schiet. Je krijgt het mooiste effect wanneer je de hogere planten achterin je tuin plaatst en het lagere groen aan de voorkant.

  1. Zorg voor een goede ondersteuning van je bloemen en planten

Je wilt niet dat één flinke herfststorm jouw bloemen en planten platlegt. Met plantensteunen zorg je ervoor dat je planten minder snel omwaaien of afbreken.

Zo veel bloemen en planten

We kunnen moeilijk alle planten en bloemen bij langs gaan in deze blog, daar zijn er gewoon te veel van. Toch willen we graag een aantal soorten noemen die makkelijk én mooi zijn in jouw bordertuin. Bloembollen mogen natuurlijk niet ontbreken! Plant ze in de herfst en je kunt al vanaf januari genieten van de eerste bloeiers. Ook de kerstroos is er op tijd bij, die bloeit al in het vroege voorjaar. En ben je nog op zoek naar bloemen en planten die goed combineren met je andere groen? Je kunt nooit mis gaan met ridderspoor en duizendblad.

Wat rozen betreft is de keuze reuze. Houd je van vrolijke kleuren? Kies dan voor de feestelijke klaproos. Je kunt daarnaast je tuin wat meer ‘body’ geven met heesters. En zijn vlinders welkome gasten in jouw tuin? Dan is de vlinderstruik natuurlijk een aanrader. Deze ruikt ook nog eens erg lekker!

Een bordertuin gemaakt van borderpakketten

Pff zie je met al die soorten bloemen en planten door de bomen het bos niet meer? Er komt best veel bij kijken, van nadenken over de opbouw tot bloeiperiodes van diverse bloemen en planten en de verschillende kleurcombinaties. Gelukkig kun je ook een kant en klaar borderpakket kopen, waarbij al is nagedacht over de hierboven genoemde zaken. Ook fijn: deze pakketten zijn ingedeeld op de hoeveelheid zon die de bloemen en planten nodig hebben.

Tuin bijl

Het is geen bordertuin zonder een borderrand

Je bloementuin krijgt een mooie strakke afscheiding wanneer je deze voorziet van een borderrand. Je kunt hier het beste een variant voor kiezen die gemaakt is van sterk materiaal, zoals (verzinkt) staal. Het voordeel van een borderrand is dat hij dun is en daardoor makkelijk te buigen. Zo kun je onder andere hoeken maken. De borderrand is voorzien van pinnen die je in de grond moet slaan. Graaf wel eerst een sleuf van ongeveer 13 cm diep, zodat de borderrand stevig staat. De sleuf kun je opvullen met grond of grind.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.