Terrastegels van kwaliteit

Franca Lakeman on 15-01-2020

Ben je op zoek naar terrastegels in je voor- en achtertuin? Het kan best een opgave zijn om de juiste tegels te vinden, die bij jouw persoonlijke smaak passen. Voordat je tuintegels aanschaft, is het van belang om inzicht te krijgen in de oppervlakte van je tuin. Meet dus eerst je hele tuin op, zodat je precies weet hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Maak vervolgens een overzichtelijke schets wat een duidelijke weergave is van de indeling van je tuin. Hoeveel vierkante meter is bestemd voor het leggen van tuintegels? En hoeveel vierkante meter wil je overhouden voor je gazon en/of tuinplanten? Voordat je tegels koopt, is het belangrijk om je goed te oriënteren in de type tuintegel die je wilt gebruiken. Er zijn namelijk talloze soorten, formaten en kleuren buitentegels. Vooral het formaat van de tegels kan een groot verschil maken in de uitstraling van je tuin.

Grote witte tuintegels

Tuintegels leggen

Zoals eerder benoemd, zijn er legio opties om uit te kiezen als het gaat om het bestraten van je tuin. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om tuintegels aan te leggen met de afmeting van 30x30 centimeter. Ook zijn er grotere formaten te vinden zoals tuintegels 60x60 centimeter. Het voordeel van de wat grotere variant buitentegels is, is dat je tuin direct een stuk rustiger oogt. Als je je tuin vult met een grote hoeveelheid kleine tegels, lijkt je tuin optisch een stuk drukker. Naast formaat, kan de kleur van tuintegels een grote invloed hebben op de uitstraling. Bedenk daarom van te voren welke stijl je wilt hanteren. 

Tuintrends 2020

In 2020 zien we de stijltrends; bohemian, Scandinavisch en een natuurgetrouwe look veel terugkomen. De bohemian stijl wordt ook wel ‘boho-chique’ genoemd en kenmerkt zich door een hippie-achtige uitstraling. Maak gebruik van vintage tuinmeubilair, kussens met felle kleuren en een wandtapijt met een bijzondere grafische print als je voorkeur geeft aan de bohemian look. De Scandinavische trend is een wat bekendere stijl en is al een aantal jaar vaak terug te zien in verscheidene huishoudens. Deze stijl heeft een minimalistisch jasje. Simpelweg: less is more. De functie van voorwerpen staat bij de Scandinavische stijl centraal. De natuurgetrouwe stijl spreek voor zich. Zowel in het interieur, als in de tuin is deze trend vaak terug te zien. Denk aan aardetinten, mosgroen en blauw. Qua materiaal kan je aan slag met hout, steen en bamboe. Nu je inzicht hebt gekregen in de talloze keuzes die je kan maken, is het slim om van te voren een stijl te kiezen die bij jouw past.

Achtertuin ontwerp

Stappenplan: terrastegels leggen 

Voor degene die overgehaald zijn tot het leggen van wat grotere terrastegels, heeft leefinjetuin.nl een handig stappenplan voor jou gemaakt. Allereerst is het noodzakelijk om de juiste benodigdheden in huis te halen. 

Benodigdheden:

 • Lange lat

 • Ophoogzand

 • Schep

 • Opsluitbanden

 • Houten plank

 • (Rubberen) hamer

Zodra je de juiste materialen in huis hebt, kan je aan de slag gaan.

Lees stapsgewijs hoe je het beste je tuin kan bestraten.

 1. Graaf minimaal twintig centimeter uit

 2. Vul de oppervlakte met ophoogzand

 3. Gebruik de lat om deze oppervlakte glad te strijken

 4. Druk met de lat de ondergrond goed aan

 5. Maak gebruik van de opsluitbanden

 6. Let op: deze moeten in elkaar passen!

 7. Trek overtollig zand naar je toe met de houten plank

 8. Leg de tuintegels op het zandbed

 9. Met een rubberen hamer sla je de tegels aan

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.