4 Tips bij het uitkiezen van de perfecte loungeset

08-04-2021

Wanneer de zon weer door de wolken breekt en de dagen weer langer worden genieten veel mensen het liefst de hele dag buiten. Loungen is een populaire manier om dit te doen; Lekker ontspannen zitten of liggen op comfortabele kussens, vaak samen met vrienden of je partner, onder het genot van een hapje of drankje. Zet wat sfeervolle muziek op, begin een goed gesprek en de ultieme zomermiddag kan beginnen. Ben je van plan een loungeset te kopen? Neem dan de volgende tips mee bij het maken van een keuze.

De juiste maat voor jouw loungeset

Om te beginnen is het natuurlijk erg belangrijk om een idee te hebben hoeveel ruimte jouw loungeset kan innemen. Het is immers erg onaangenaam als jouw set aankomt en deze opeens driekwart van jouw tuin in beslag neemt. Zorg daarom dat je weet hoeveel ruimte je hebt en ga op zoek naar een set met deze afmetingen. Droom jij al jaren van jouw eigen Borek loungeset maar heb je maar weinig ruimte tot je beschikking? Geen paniek! Ook voor levensgenieters zónder grote tuin is er de mogelijkheid om een loungeset te installeren. Ga bijvoorbeeld voor een fijne enkele loungestoel of -bank (eventueel in combinatie met een bijzettafeltje) of misschien een hoge smalle dinertafel met krukken. Loungesets bestaan immers in alle soorten en maten.

loungeset

Het ideale materiaal voor jouw loungeset

Als je eenmaal weet hoe groot jouw loungeset moet zijn, is het tijd om na te gaan denken over het materiaal. Welk materiaal past het beste bij jouw smaak of jouw tuininrichting? Er zijn allerlei materialen om uit te kiezen. Wie van strak en elegant houdt kiest voor aluminium. Voor mensen die houden van de warme sfeer van hout is bijvoorbeeld (Acacia)hout een goede optie. Ook materialen als Wicker, Rope en Rotan zijn uitermate geschikt. Neem de tijd en bekijk alle opties; voor je het weet lig je prinsheerlijk te zonnen op jouw eigen loungeset!

Loungeset optimaal onderhouden

Om langdurig plezier van jouw loungeset te hebben is het belangrijk om na te denken over het onderhoud dat jouw set nodig heeft. Loungesets van verschillende materialen vereisen verschillend onderhoud. Waar materialen als Wicker en aluminium prima schoon te maken zijn met een vochtige doek, is het slim om houten loungesets af en toe te behandelen met bijvoorbeeld olie of een hout/Teakvernieuwer. Bij extreme weersomstandigheden is het ook een goed idee om een beschermhoes voor de loungeset aan te schaffen, die de set tegen wind, regen en Uv-straling beschermt. 

Accessoires voor jouw loungeset; De kers op de taart

Tenslotte is het voor de echte buitenmensen een idee om voor hun loungeset wat aanvullende accessoires te kopen. Je kunt een mooie Borek parasol kopen voor wat verkoeling op de allerwarmste dagen, een mooi buitenkleed voor extra detail, of misschien wat extra groen in de vorm van potten gevuld met jouw favoriete planten. De inrichting is helemaal aan jou, je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk! 

Maak jóuw paradijsje. 

Pak je drankje, leuke gesprekspartner en muziek erbij en ga er lekker bij zitten of liggen. Laat de zomer maar komen!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.