Leefinjetuin: Breng leven in je tuin met praktische tuintips en tuininspiratie!

04-05-2021

Ben jij binnenkort van plan eens lekker te klussen in je tuin? Of ben je net verhuisd en wil je wat inspiratie opdoen voor je nieuwe tuininrichting? Leefinjetuin.nl biedt niet alleen inspirerende blogs die je inzicht geven in de mogelijkheden van je tuin, maar ook praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan. Van het zelf in elkaar zetten van een overkapping tot het plaatsen van een schutting en van de aanleg van tuinverlichting tot het onderhoud van je gazon: op onze site vind je alles wat je wil weten om je tuin om te toveren tot jouw persoonlijke paradijs.
 

Zelf een overkapping maken of een overkapping kopen

Als je vaak buiten zit, is een overkapping een echte aanwinst. Een overkapping biedt niet alleen een schaduwplek, maar beschermt je tuinmeubelen ook tegen weersinvloeden. Dankzij een overkapping ben je in staat een groot gedeelte van het jaar buiten te zitten, ook als de zon fel is of als het regent. Zo voeg je dus een stuk toe aan je woonkamer. Er zijn verschillende soorten overkappingen:

 • veranda’s;
 • pergola’s;
 • priëlen;
 • losstaande overkapping.

Ontdek hoe jij je eigen overkapping in elkaar zet of koop een kant-en-klare terrasoverkapping. Overkappingen bestaan er in vele soorten en maten. Daarom voorziet Leefinjetuin.nl je graag in tips om de juiste soort overkapping te kiezen. Ben je een beetje handig en wel in voor een uitdaging? Wij helpen je graag bij het in elkaar zetten van je eigen overkapping. Ook geven we je tips om sfeer toe te voegen aan je overkapping, bijvoorbeeld in de vorm van lichtjes of een schommelbank.
 

Geef je tuin een natuurlijke uitstraling met veel groen en hout

Sommige mensen kiezen ervoor om de hele tuin te bestraten om er zo weinig mogelijk onderhoud aan kwijt te zijn. Om het natuurlijke karakter van je tuin te behouden, is het echter belangrijk om er ook groene en houten elementen aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een houten schommel of buitenbank om na een lange dag op uit te rusten;
 • een houten prieel of pergola als loungehoek in je tuin;
 • een goed onderhouden gazon;
 • makkelijk te onderhouden tuinplanten, zoals petunia’s en vetkruid.

De combinatie van hout en groen zorgt gegarandeerd voor een ontspannen sfeer in de tuin.
 

Kwalitatieve terrastegels kopen en leggen

Uiteraard kunnen terrastegels ook leven in je tuin brengen, zolang je ze maar op de goede manier toepast. Leefinjetuin.nl laat je precies zien wat de voordelen en nadelen zijn van verschillende soorten terrastegels. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • keramische tegels;
 • natuurstenen tegels;
 • betontegels.

Vervolgens leer je ook hoe je op een slimme manier je terras bestraat en wat je daar allemaal voor nodig hebt.
 

Het juiste onderhoud van je tuin

Een gazon ziet er heel leuk uit zolang deze goed wordt onderhouden. Hetzelfde geldt voor tuinmeubelen, de schutting en het terras. Hoe zorg je ervoor dat je tuin dezelfde uitstraling behoudt als aan het begin? Leefinjetuin.nl geeft je tips om jouw gazon het hele jaar door in optimale conditie te houden, groene aanslag van je terras te verwijderen en je houten tuinmeubelen en schutting schoon te maken. We vertellen je graag welke schoonmaakmiddelen je juist wel en welke juist niet moet gebruiken voor je terras en tuinmeubelen. Ook laten we je zien wat de beste tijden zijn om je gazon te maaien en te bemesten. Heb je geen zin om zelf te maaien? Misschien is de robotmaaier wel een oplossing die bij je past. Ben je benieuwd naar wat we je allemaal te bieden hebben? Bezoek onze website en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste trends, tips en tricks.  

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.