Hout en tuintegels kopen

22-10-2019

Een tuinverbouwing vraagt om een goede plan van aanpak. Wil je je tuin een natuurlijk, ietwat robuust karakter geven? Kwalitatief tuinhout kopen voor de bouw van een blokhut of picknicktafel moet dan zeker op jouw to-dolijst staan. Wil je iets doen aan de aankleding van je tuin, bijvoorbeeld door meer paadjes en hoekjes te creëren? Tuintegels kopen is de perfecte manier om te spelen met de indeling van je tuin.

Creëer een romantische of speelse tuin met tuinhout

Met tuinhout is veel te bereiken, zolang je het maar op de juiste manier gebruikt. Afhankelijk van jouw eigen plannen is het mogelijk om

  • een blokhut voor de kinderen;
  • een tuinhuis om ’s avonds lekker in terug te trekken;
  • een schuurtje of opslagplaats;
  • een picknicktafel voor het hele gezin;
  • een plankenscherm ter afscheiding;
  • een houten terrasoverkapping.

te maken. Tover je tuin om in een kinderparadijs door een houten klimtoestel en een blokhut te maken waar de kids uren speelplezier beleven. Of geef je tuin juist een romantische uitstraling door gezellige zithoekjes te creëren waar je je op lange zomeravonden samen terug kan trekken. Maak bijvoorbeeld een tuinhuis van larikshout met plek voor een mooie Noach Outdoor loungeset. Het juiste tuinhout kopen is de eerste stap op weg naar de tuin van jouw dromen.

Welk tuinhout moet ik kopen voor een tuinscherm of blokhut?

Je hebt zin om aan de slag te gaan, maar weet niet precies welk tuinhout je moet kopen. Voor een stevig tuinscherm of sterke schutting heb je hout nodig dat wel tegen een stootje bestand is. Tropisch hardhout is in dit geval een dure, maar wel een van de beste opties. Het materiaal gaat wel 20 tot 25 jaar mee en heeft een mooie kleur. Ook geïmpregneerd zachthout wordt vaak gebruikt bij de bouw van schuttingen en tuinafscheidingen. Denk bijvoorbeeld aan vurenhout en grenen. Dit hout gaat ongeveer 5 tot 10 jaar mee, maar is bestand tegen weersinvloeden en niet al te duur. Tuinhout kopen voor een blokhut of tuinhuis is ook niet al te moeilijk. Larikshout en douglashout zijn twee naaldhoutsoorten die erg duurzaam en hard zijn. Daardoor zijn ze uitstekend geschikt voor constructies zoals overkappingen, blokhutten en tuinhuizen.

Blokhut - Leefinjetuin.nl

Terras- of tuintegels kopen voor nieuwe uitstraling van je tuin

Niets verandert de indeling en uitstraling van je tuin zoals nieuwe tuintegels kopen. Denk van tevoren goed na over de stijl van je tuin. Kies je voor een romantische, een moderne of een Mediterrane tuin? Bij een romantische tuin passen klinkers in warme tinten zoals bruin, rood en geel. Een moderne tuin vraagt juist om betonnen tegels in lichtgrijze en zwarte tinten. Ook natuurstenen tegels doen het goed in een moderne tuin. In een Mediterrane tuin liggen grote keramische tuintegels helemaal op hun plek. Kies voor tegels in beige en crèmekleurige tinten.

Tuintegels - Leefinjetuin.nl

Tuinhout en tuintegels kopen om zelf mee aan de slag te gaan

Misschien weet je al precies hoe je tuin eruit moet komen te zien of misschien ben je nog in de oriëntatiefase. Hoe het ook zij, we inspireren je graag, bijvoorbeeld door te laten zien hoe je een schutting in elkaar zet of een overkapping maakt. Blijf op de hoogte van onze laatste blogs, tips en trends, zodat jij precies weet hoe jij in je tuin aan de slag kunt!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.