Tuin opknappen voor de lente en zomer

12-03-2021

Nu de warmere maanden van het jaar weer voor de deur staan, heb je waarschijnlijk meteen zin om je tuin op te gaan knappen. Goed idee! Waar kun je allemaal aan denken om deze lente en zomer weer goed te kunnen genieten van je buitenplek? We delen verschillende tips: zo pak je het slim aan.

Een nieuw tuinplan bedenken

Als je het echt grondig wilt aanpakken, is het een idee om een nieuw tuinplan uit te werken. Zeker als je al enige tijd niet meer zo tevreden bent met bijvoorbeeld de indeling van je tuin, is dit een ideaal idee. Je gaat hierbij als het ware terug naar de basis: wat is voor jou het belangrijkste doel van je tuin? Misschien wil je wel een grotere zithoek. Of wie weet wil je juist beginnen met een moestuin. Om maar wat te noemen! Als je je ideeën op papier schrijft, kun je dit beter visualiseren en op basis daarvan een eventuele nieuwe tuinindeling realiseren.

Het aanzicht: je woning opknappen

Vaak kijk je vanuit de zithoek in de tuin uit op je woning. Vergeet daarom ook niet om het opknappen van je woning mee te nemen in het proces om je buitenplek klaar te maken voor de warme maanden! Zo hebben de kozijnen van je ramen en deuren van tijd tot tijd eens een nieuwe verflaag nodig. De Sigma S2U Allure Gloss verf leent zich hier perfect voor: deze verfsoort is er speciaal voor buiten. De verf is goed dekkend en heeft een hoogglans afwerking, voor een stralend resultaat!

Nieuwe planten in je tuin

Het groen in je tuin is natuurlijk ook belangrijk! Zeker als je verschillende eenjarige bloemen in je tuin hebt staan, is het in de vroege lente tijd om weer nieuwe bollen of zaden te planten. Die planten en bloemen kunnen dan in de zomer gaan bloeien! Het is natuurlijk ook een optie om voor groen te kiezen dat meerdere jaren meegaat: het is maar net wat jij het makkelijkst en mooist vindt.

Make-over van meubels in je tuin

Bij de tuin opknappen kun je ook zeker denken aan andere meubels. Van de tuinstoelen en -tafel tot de opbergbox voor de kussens of het gereedschap: als je eens iets nieuws naar de tuin toe haalt, ziet het er meteen weer heel anders uit. Zo kun je je tuin bijvoorbeeld helemaal moderniseren!

Finishing touch: de decoratie

Als laatst kun je eens kiezen voor nieuwe tuindecoratie. Op die manier maak je het plaatje pas echt compleet. Denk aan accessoires in de zithoek – van leuke kussentjes tot een buitenkleed. Verder kunnen gezellige lampjes absoluut sfeerverhogend zijn in de tuin. Hang bijvoorbeeld een leuke lichtslinger op, of plaats op verschillende plekken een windlicht. Zo ben je helemaal klaar voor dat nieuwe tuinseizoen!

Folder downloaden

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.