Waarom kiezen voor een robotmaaier zonder draad?

21-02-2022

Heb je geen gelegenheid of gewoon geen zin om steeds maar weer je gras te moeten maaien maar wil je wel kunnen genieten van een gazon met een mooie uitstraling? Dan is het een prima keuze om een robotmaaier te kopen. Deze elektrische tuinman neemt deze taak volledig van je over en doet zelfstandig zijn werk. Je hebt zeer veel keuzemogelijkheden in maairobots. Je kunt kiezen voor een maairobot met perimeterkabel maar ook voor een robotmaaier zonder draad. Waarom steeds meer mensen deze laatste keuze maken, lees je hier.

Robotmaaier

Robotmaaier gebruiken om je gazon goed te onderhouden

Wellicht heb je elders op onze website het artikel gelezen over het gazon onderhouden en wat je hiervoor moet doen. In dit artikel staat letterlijk dat het belangrijk is om je gras van april t/m oktober regelmatig te maaien, om het gazon mooi en gezond te houden. Dit betekent dat je jaarlijks een keer of dertig achter je grasmaaier aanloopt! Als je dat niet ziet zitten kun je beter een robotmaaier kopen. Op ieder gewenst tijdstip zal de maaier een ronde over je gazon maken en het gras naar de gewenste hoogte terugbrengen. Je vraagt je wellicht af hoe deze maaier (letterlijk) de weg weet in je tuin. Hiervoor kun je de keuze maken tussen een maairobot die werkt met behulp van een draad of een robotmaaier zonder draad.

Hoe een maairobot de weg vindt in je tuin

Als je voor het eerst gebruik maakt van een robotmaaier heb je wellicht de vrees dat je elektrische tuinman in zijn ijver ook je mooiste bloemen in je border letterlijk een kopje kleiner maakt. Uiteraard zal dit niet gebeuren. Je kunt immers onder andere de keuze maken voor een maairobot die gebruik maakt van een perimeterkabel. Dit is een magnetisch begrenzingsdraad dat (zeer laag of zelfs in de grond) kan worden aangebracht aan de randen van het gazon. De robotmaaier kan hiermee de grenzen van het werkgebied onderscheiden. Hoewel dit een hele praktisch oplossing is, brengt het ook ongemakken met zich mee. Dit draad kan in de weg liggen, of zelfs vervelende ongelukken veroorzaken, bij de uitvoer van tuinwerkzaamheden. Daarnaast kost het even tijd om het draad te plaatsen.

Waarom de keuze maken voor een draadloze maairobot?

Bij het gebruik van een robotmaaier onder draad heb je de bovenstaande ongemakken niet. Dit is de reden dat steeds meer mensen de keuze maken voor een “draadloze maairobot”. Deze robot werkt op basis van sensoren die de randen van je gazon detecteren. Je hoeft dus geen draad te spannen en hebt geen last van deze afrastering. Daarnaast gaat het instellen van dit soort  maairobots zeer eenvoudig en snel. Je kunt dus meteen profiteren van de voordelen van het gebruik van robotmaaiers.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.