Robotmaaiers

Claudia Sloot on 03-03-2023

Heb je een aardig stuk gras om het huis heen en heb je een hekel aan grasmaaien? Dan is de kans groot dat je al regelmatig aan een robot grasmaaier gedacht hebt. Een robotmaaier kopen is een slim idee, maar zorg ervoor dat je eerst kijkt naar robotmaaiers vergelijken. Één van de meest bekende is de Gardena robotmaaier.

Robotgrasmaaier


9 voordelen robotmaaier 


Mocht je je afvragen wat de voordelen van een robotmaaier eigenlijk zijn, dan zetten wij ze graag voor je op een rij.

  1. Gemakkelijk
    Één druk op de knop en het gras wordt gemaaid. Heel erg veel gemakkelijker wordt het niet! Maak gebruik van de techniek, want die is hier om het jou gemakkelijker te maken!

  2. Maait altijd (ook als jij geen zin hebt)
    Wij kennen weinig mensen die echt plezier beleven aan klusjes als grasmaaien. Als je dit kunt uitbesteden, scheelt dit weer moeite! Heb jij geen zin? Geen probleem, de robotmaaier doet het werk zonder problemen voor je! 

  3. Tijdbesparing
    Jij kunt je tijd lekker aan andere dingen besteden. Wat lezen, de hond uitlaten, aan de auto sleutelen of een andere hobby. De robotmaaier doet het werk graag voor je! Éénmaal instellen en je bent klaar. Gemak dient de mens!

  4. Efficiënt
    Een robotmaaier doet zijn werk goed en precies. Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen dat hij netjes schoon blijft en dat de messen scherp blijven. Zeg eens eerlijk, in ruil voor al die maaibeurten, is dat wel het minste wat je terug kunt doen toch?

  5. Veilig
    Een robotmaaier is voorzien van sensoren. Dit voorkomt dat de poes opeens zonder staart door de tuin rent, of dat de kinderen met 2 vingers minder de rest van hun leven door moeten komen. Uiteraard leren we ze om niet in de buurt te komen van maaiers, maar die sensoren zijn toch een fijn idee, just in case!

  6. Mulching > dus geen gras afval
    Waar je bij andere grasmaaiers vaak gras afval over hebt, is dit bij robotmaaiers goed geregeld. Het afgesneden gras wordt tegelijk zeer klein gemaald en weer over het gras uitgestrooid als voeding. Een win win situatie!

  7. Neemt minder ruimte in
    Op de één of andere manier staat een schuur snel vol. Een handmaaier neemt veel ruimte in, maar een benzine grasmaaier nóg meer. Met een robot maaier houdt je vaak ruimte over, wat je vast prima kunt gebruiken voor andere spullen.

  8. Geen last bij allergieën
    Last van allergieën en pollen? Dan is een robot grasmaaier geen overbodige luxe! Zo hoef je zelf niet in aanraking te komen met het vers gemaaide gras, waardoor je allergieën niet direct de kop opsteken. Vanachter het raam kun je een oogje in het zeil houden, zonder een traan te laten!

  9. Stil dus geen overlast
    Wist je dat een robot maaier erg stil is ten opzichte van de andere grasmaaiers? Ze produceren gemiddeld 60 decibel aan geluid, wat gelijk staat aan het draaien van een vaatwasser. Grasmaaiers op benzine zitten rond de 100 decibel, wat je kunt vergelijken met een boor of kettingzaag. Ik denk dat je buren de robot maaier de voorkeur geven.

 

Stap voor stap je robotmaaier installeren

Als eerste moet de robot gazonmaaier geïnstalleerd worden, maar dit is gelukkig een éénmalige handeling. 

1. Grensdraad
Deze draad span je langs de buitenrand van de tuin. Deze bakent het werkgebied af voor de robotmaaier.

2. Zoekdraad
Door middel van de zoekdraad weet de maaier zijn weg terug te vinden naar het laadstation.

3. Timer instellingen
Per 30 m2 gazon kun je één uur maaitijd inplannen. Je kunt zelf kijken wat het beste uitkomt. Om de robotmaaier eens per week te laten maaien of het op te splitsen. Dit heeft ook te maken met de mogelijkheden per merk robot gazonmaaier. Het is afhankelijk van de maximale maaitijd van de robotmaaier, maar ook hoe voel de batterij is op het maaimoment.

4. Obstakels
Langs bloembedden, muren, bestrating, houtsnippers of grind wordt er een paar centimeter niet gemaaid. Dit kan worden opgevangen door langs deze obstakels een rand klinkers te leggen.

5. Laadstation
Zorg ervoor dat het laadstation vrij en op een vlakke ondergrond staat. Houdt ook rekening met de afstand tot het stopcontact. Uiteraard kun je altijd een verlengstuk gebruiken als het laadstation op een andere plek beter staat.

6. Vijver
Heb je een vijver in de tuin? Dan moet je de grensdraad van de tuin doortrekken naar de vijver, de draad hier omheen spannen op minimaal 15 cm hoogte en aan de andere kant weer terug naar de grensdraad. Zo lopen er twee grensdraden vlak naast elkaar van jouw vijver naar de buitenkant van de tuin. Door deze dubbele draad vervalt het grens signaal en zal de robotmaaier netjes rondom de vijver maaien.

 

Voorbeeldkaart robotmaaier

Nu is de Gardena robotmaaier of andere gazonmaaier klaar om van start te gaan! Laadt hem op en kijk of de maaier het juiste resultaat geeft! Vanuit je luie stoel natuurlijk... Wil je alle ins and outs weten over gras maaien? Lees dan de blog die wij hierover schreven!

Folder download

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.