Upgrade je tuin met houten meubilair

04-04-2023

De zomer is in volle gang en wat is er nu fijner dan een gezellige tuin waar je tijd door kunt brengen met je vrienden en familie. Het tuinmeubilair speelt hierbij een belangrijke rol. Het moet niet alleen praktisch zijn, maar ook mooie ogen in de tuin. Houten tuinmeubilair is hierbij een goede optie. Houten tuintafel, houten schutting, houten tuinbank: het is er allemaal. In deze blogpost zetten we de voordelen van houten tuinmeubilair op een rijtje en laten we zien hoe trendsettend het kan zijn.
 

Voordelen van houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubilair heeft een heleboel voordelen. Ten eerste past het bij elke tuinstijl. Of je nu een strakke en moderne tuin hebt of juist een gezellige en knusse sfeer wilt creëren, houten tuinmeubilair past erbij. Bovendien kan hout tegen een stootje. Het is stevig materiaal en gaat lang mee. Ook is het vrij eenvoudig te onderhouden. Een paar keer per jaar kun je het hout beitsen en impregneren, zo gaat het nog langer mee.
 

Een tafel als basis

Een houten tuintafel is een echte aanwinst in je tuin. Je kunt er met meerdere mensen aan zitten, eten en drinken. Houten tuintafels zijn er in allerlei maten en modellen. Zo kun je kiezen voor een rechthoekige of ronde tafel. Ook bestaan er uitschuifbare tafels voor extra gasten. Wil je een duurzame keuze maken, kies dan voor een tafel van FSC-hout. Dit houdt in dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.
 

Schutting voor privacy

Een schutting van hout is ook een goede keuze als je privacy in je tuin wilt creëren. Houten schuttingen zijn er in allerlei uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste schutting van steigerhout, of juist een lichte en moderne schutting van grenen hout. Het voordeel van houten schuttingen is dat je ze kunt aanpassen aan je eigen smaak. Je kunt ze schilderen of beitsen in de kleur van jouw keuze.
 

Ook lekker zitten

Een houten tuinbank van vdgarde.nl is niet alleen heerlijk om op te zitten, het is ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je tuininterieur. Een tuinbank van hout kan tegen een stootje en gaat jaren mee. Kies voor een bank van teak of acaciahout, deze houtsoorten zijn erg duurzaam. Je kunt je bank eventueel afmaken met kussens in de kleur van jouw tuinmeubilair.
 

Duurzame optie

Houten tuinmeubilair is niet alleen stijlvol en stevig, het is ook een duurzame keuze. Het past in elke tuinstijl en gaat lang mee. Natuurlijk moet je wel zorg dragen voor het hout om het mooi te houden. Zo kun je het hout impregneren en beitsen. Je kunt ook het hout laten vergrijzen, dit geeft een zeer natuurlijk effect. Kies voor een houtsoort die past bij jouw smaak en tuinstijl en geniet jarenlang van jouw prachtige tuinmeubilair.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.