De voordelen van een stenen bbq

Franca Lakeman on 28-04-2020

We hebben er lang op gewacht, maar het is eindelijk zo ver. De lente is gearriveerd en voor dat je er erg in hebt staat de zomer voor de deur. De tijd gaat snel en seizoenen wisselen zich snel met elkaar af. Om die reden is het handig om je alvast voor te bereiden op de aankomende warme dagen. Ondanks de corona-crisis, kan jij met je gezin of huisgenoten je vrije-tijd leuk invullen. Wat is nu leuker dan barbecueën met je dierbaren? Lees snel verder en krijg inzicht in de functies en soorten van barbecues. 

barbecue mensen

Barbeque soorten

Voordat je een barbeque aanschaft, is het slim om alle soorten op een rijtje te zetten. Ieder type is per slot van rekening anders. Leefinjetuin begrijpt dat het soms lastig is om een keuze te maken, door het brede assortiment van barbeques. Daarom hebben wij voor jou een lijst opgesteld met de meest gebruikte bbq’s:

Er zijn een hoop barbecues waar je uit kan kiezen. Maar welke sluit past bij jou en je tuin? Leefinjetuin geeft daar antwoord op. Een stenen barbecue is erg populair en steeds vaker terug te vinden in tuinen. Het is namelijk een barbecue-type wat gemakkelijk in gebruik is. Een echte bbq-liefhebber weet als geen ander dat een barbecue op een plek moet staan waar geen wind is. Bij een stenen barbecue hoef je je geen zorgen te maken over wind. Hij staat stevig en is brandveilig. Ook wordt de warmte vastgehouden en heb je geen last van vlammen. Er zijn dus weinig nadelen te vinden. 

Beton, elektrisch of gas?

Een betonnen barbeque is de perfecte oplossing als jij een buitenkeuken wilt installeren. Een buitenkeuken dat volledig bestaat uit beton, creëert een industriële en rustige uitstraling. Een barbecue van beton kan je gemakkelijk als inbouw barbeque gebruiken voor je buitenkeuken. Het materiaal is bestand tegen ieder weertype. De tuinhaard staat bekend als sensatie spektakel met hoogopstekende vlammen. Deze buitenbarbecue heeft het uiterlijk van een losse schoorsteen, wat natuurlijk een extra gezellige sfeer met zich meebrengt. Nog een pluspunt is dat je weinig last hebt van rook. De elektrische barbecue is nuttig voor mensen die een kleine tuin bezitten. Er bestaan ontelbaar veel varianten, maar je hebt ook versies van klein formaat. Je kan hierdoor de barbecue op tafel plaatsen. Zo kun je gewoon met je gasten aan tafel blijven zitten, zonder telkens weg te lopen om eten om te draaien. Je hebt alleen een stopcontact nodig, het opwarmen gebeurd automatisch en je kan zelf de temperatuur instellen. De gasbarbecue zit tussen een elektrische- en stenen barbecue in. Je gebruikt geen houtskool, maar gasflessen om de barbecue aan te zetten. Dit scheelt een een hoop schoonmaak praktijken. Ook heb je weinig last van rook en zijn de gasflessen gemakkelijk aan te vullen. Nu je meer weet over de meest gebruikte barbecues kan jij gemakkelijk een keuze maken. Stel jezelf vragen als; Wat is de oppervlakte van je tuin? Hoeveel ruimte mag de bbq innemen? Hieronder geven wij uitgebreid advies in het bouwen van onze favoriet; de stenen barbecue!  

grote stenen bbq

Stappenplan: Hoe bouw je een stenen bbq?

De stenen barbecue is een welkome gast, wat in vele tuinen schittert. Klaar om aangestoken te worden. Daarom geeft leefinjetuin met een eenvoudig stappenplan advies in het bouwen van een stenen barbecue! Het is gemakkelijker dan je denkt.

Bbq onderdelen:

  • Waterpas

  • 100 tot 200 bakstenen met gaten 

  • Cement

  • Rooster

  • Plakspaan

Stap-voor-stap een stenen bbq

  1. Zorg ten eerste dat je egaal stuk grond gebruikt om de bbq op te plaatsen

  2. Vervolgens leg je het rooster neer 

  3. Plaats de bakstenen rondom het rooster met 2 cm tussenruimte

  4. Begin nu met het metselen van de bakstenen

  5. Plaats na tien lagen bakstenen dwarse bakstenen. Hier komt het rooster op. 

Klaar is kees! Het enige wat je hoeft te doen is het rooster te plaatsen en kan beginnen. Ben jij goed in klussen? Maak dan de bbq af en bouw een overkapping, waardoor je gegarandeerd geen last krijgt van wind. Veel plezier met de voorbereiding van je zomerse tuin! 

 

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.