De voordelen van kunstgras

Franca Lakeman on 12-12-2019

Kunstgras in je tuin leggen heeft talloze voordelen. Het leggen van kunstgras vereist misschien wat tijd, energie en aandacht, maar het eindresultaat mag er zeker wezen! Stel je eens voor dat je nooit meer je gras hoeft te maaien. Of dat je tijdens de warme zomermaanden niet meer hoeft na te denken over gras sproeien. Kunstgras is ideaal voor mensen met een druk leven. Ook voor mensen die zich liever bezighouden met de verzorging van hun tuinplanten, in plaats van het maaien van hun gazon. Vooral tijdens de zomermaanden kan grasmaaien een vermoeiende bezigheid zijn. Het is natuurlijk veel plezieriger om je bezig te houden met het bouwen van je eigen moestuin, dan je druk te maken over je gazon. 

 

Voordelen kunstgras 

Wat je misschien niet weet, is de mogelijkheid om kunstgras op verschillende plekken te plaatsen. Kunstgras kan je leggen in je tuin, op een terras of op je balkon. Alhoewel kunstgras natuurlijk niet echt is, lijkt het bijna net zo realistisch als een gazon dat bestaat uit echt gras. Naast grasmaaien, is overige verzorging van je gras overbodig. Je hoeft je gazon nooit meer te bemesten of te sproeien. Je grastuin ziet er altijd piekfijn uit, ongeacht het weer en/of het seizoen. Lees hieronder nog een aantal pluspunten voor het plaatsen van kunstgras. Koop zelf kunstgras hier!

Voordelen van kunstgras:

  • Zeer geschikt voor speeltoestellen

  • Onderhoudsvriendelijk

  • Kleur van het gras blijft behouden

  • Eenvoudig zelf aan te leggen

  • De kwaliteit van kunstgras is van lange duur

Daarbij is kunstgras een prima oplossing voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, waardoor je minder last hebt van hooikoorts. Verder is kunstgras gemaakt van een zacht materiaal, waardoor kinderen zonder problemen in een tuin met kunstgras kunnen spelen. Je kan kunstgras precies afstemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Dankzij de ruime keuze in soorten heeft veel positieve kunstgras ervaringen opgleverd.

Nadelen kunstgras 

Leefinjetuin.nl geeft jou graag praktische informatie over grote klussen en/of projecten in je tuin. Daarom belichten wij ook de nadelen van kunstgras in je tuin. Op die manier kan je een goede beslissing maken om wel of geen kunstgras aan te schaffen. Een nadelige factor van het kopen van kunstgras is de prijs, het leggen van kunstgras is prijziger dan het strooien van graszaden. Ook is het kopen van kunstgras niet de meest milieubewuste keuze om te maken. Tip: Het leggen van kunstgras is niet moeilijk, maar vraag bij het snijden en knippen van de grasmatten hulp aan iemand die oog voor detail heeft. Het klinkt misschien een beetje gek, maar een belangrijk sfeerelement ontbreekt bij kunstgras, namelijk de geur. Let op: barbecueën op kunstgras wordt sterk afgeraden, want kunstgras is vuurgevaarlijk.

handschoenen-op-kunstgras

Kunstgras tuinervaringen

De meeste mensen hebben een positieve ervaring met het leggen van kunstgras in hun tuin. Houd er rekening mee dat kunstgras vuur gevaarlijk kan zijn. Let dus goed op tijdens de zomermaanden. Plaats je barbecue op een stenen ondergrond en rook niet op je kunstgras. Er kan een aardig prijskaartje hangen aan het aanschaffen van een gazon wat bestaat uit kunstgras. Wat kost kunstgras? Het is algemeen bekend dat prijzen van producten kunnen variëren door verschil in kwaliteit. De dichtheid van sprieten op een grasmat brengt extra kosten met zich mee. Logischerwijs speelt de oppervlakte van je tuin een grote rol, waardoor kosten erg hoog kunnen oplopen. Negen euro per vierkante meter is één van goedkopere soorten kunstgras. Terwijl de prijs van dure grasmatten kunnen oplopen tot wel vijftig euro. De prijs van kunstgras hangt af van de kwaliteit van de mat en hoe realistisch de mat eruit ziet. Hoe dichter de grasprieten bij elkaar staan, hoe echter de grasmat lijkt. 

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.