De pluspunten van een schommelbank

Franca Lakeman on 15-05-2020

Het woord ‘schommel’ wordt door mensen vaak geassocieerd met een speeltuin of een speeltoestel. Tegenwoordig worden schommels niet alleen gebruikt als speelvriend voor kinderen. Heen en weer wiegen werkt kalmerend, vandaar dat zwevende tuinmeubelen al een aantal jaar verkrijgbaar zijn in de tuin- en interieurbranche. Een schommelbank gemaakt van hout is een blijvende trend en schittert in vele voor- en achtertuinen. Leefinjetuin geeft jou graag meer inzicht in de mogelijkheden van dit houten voorwerp, waardoor jij extra comfortabel kan genieten van je tuin.

Schommelbank

Informatie over de houten schommelbank

Een houten schommelbank is een slimme aanvulling bij iedere overdekte veranda. Met stevig touw en haken bevestig jij moeiteloos de bank aan de houten balken van je aanbouw. Heb jij geen veranda? Kies dan voor een buiten bankje dat geen ophangsysteem nodig heeft. Er zijn talloze banken die je compleet kan kopen, die voorzien zijn van een eigen ophangsysteem. Je hoeft simpelweg alleen de bank in elkaar te zetten door de gebruiksaanwijzing te lezen. Voor je het weet, heb jij met tuingereedschap zelf een schommelbankje in elkaar gezet. Een goed boek lezen of uitrusten na een lange werkdag wordt een stuk plezieriger met een bewegend bankje. Een tuin schommelbank is dus een prima aanwinst voor je buitenleven. Naast een bank zijn er nog meer opties in zwevende tuinmeubelen. Een meubel type wat jouw ultieme rust geeft is een schommelbed. De beste plek voor een zwevend bed is onder een vrijstaand, overdekt tuinhuisje. Op die manier verlies je geen bruikbare tuinruimte en kan jij tijdens warme dagen uitrusten in de schaduw.

Een schommelstoel voor buiten

Naast de grote houten tuinmeubelen, zijn er ook kleinere varianten die een fijne toevoeging zijn in jouw tuin. Een goed voorbeeld daarvan, is deze mooie schommelbank. In voorgaande blogs hebben we jou al uitgelegd wat de voordelen zijn van een schommelstoel tuin. Je kan met het plaatsen van een houten balk, haken en stevig touw al een schommelstoel realiseren. Het voordeel van een schommelstoel is dat deze geschikt is voor iedere leeftijd. Zelfs een baby van een paar maanden oud kan plezier beleven aan een schommel. Het is daarbij belangrijk dat je shommelstoel genoeg bescherming geeft aan je kleintje. Zorg voor een goede rugleuning en bescherming aan de voorkant, waardoor je zeker weet dat je kleine niet uit de schommel valt. Ook zijn er talloze schommels die jij kan toevoegen aan een speelhuisje. Zo maak jij binnen no-time een speels feestje in eigen tuin voor je kinderen. Een hang schommelstoel kan je ook bevestigen aan je veranda. Net zoals bij de hangbank, is het pluspunt van dit zwevende meubelstuk, dat het verkrijgbaar is een totaal pakket. Dit is een stoel met een eigen ophangsysteem. Je hoeft slechts de onderdelen samen te voegen en je bent voorzien van een heerlijke, comfortabele tuinstoel. Opvallend is dat dit type tuinmeubel vaak terug is te zien in het interieur. De stoel is gemakkelijk verplaatsbaar en geeft een lounge-effect aan de ruimte. Een boek lezen of bijkomen van een drukke werkdag wordt hierdoor een stuk aangenamer. 

Schommelstoelen tuin

Stappenplan: Hoe bouw je zelf een schommel bank?

Leefinjetuin is het platform wat jou helpt grote projecten in je tuin aan te pakken. Tuinieren of klussen geeft immers een hoop voldoening. Op je eigen tuinmeubel genieten van een mooie dag, is extra fijn wanneer jij het zelf in elkaar hebt gezet. Daarom helpen we jou stap-voor-stap de goede richting op, zodat je binnen de kortste keren kan genieten van je zelfgemaakte tuinbankje.

Wat heb je nodig?

 • Hardhouten planken

 • Houten latten

 • Schroeven

 • Boormachine

 • Schommelhaken

 • Touw

 • Draadklem

Stap-voor-stap je eigen schommelbank

 1. Maak een overzichtelijke schets met afmetingen. Houd rekening met de plaats van je houten schommelbank.

 2. Begin met het zagen van de houten planken en latten

 3. Zet de rugleuning in elkaar met houten planken. Bevestig extra latten aan de achterkant voor extra ondersteuning. Let er op dat de rugleuning een stuk uitsteekt.

 4. Begin aan het grote oppervlakte van de bank; het zitgedeelte. Schroef de houten planken met je boormachine aan elkaar vast

 5. Schroef de rugleuning vast aan de bank

 6. Bevestig schuine latten aan de achterkant van de rugleuning voor extra stevigheid

 7. Boor gaten voor het plaatsen van touw in de hoeken van de bank

 8. Gebruik de draadklem om het touw vast te zetten. De lengte moet overal gelijk zijn

 9. Schroef de schommelhaken aan het plafond van je veranda

 10. Bevestig de touwen in de gaten van de schommelbank. Nu kan je de hele bank ophangen aan de vier ophanghaken.

Gefeliciteerd, de klus is voltooid. Veel plezier van je zwevende tuinmeubel!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.