Om deze 3 redenen moet je je verdiepen in windenergie

20-12-2021

Dat we een manier moeten vinden om energie op te wekken zonder dat we hiermee het milieu belasten is inmiddels wel een bekend verhaal. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken hoe we zo min mogelijk energie kunnen verspillen. Er zijn talloze manieren om groene energie op te wekken en dit zo duurzaam mogelijk te gebruiken, waaronder het gebruik van windenergie. We lichten graag toe waarom windenergie een fantastische en groene manier is om energie op te wekken en waarom jij nu moet checken of jouw energieleverancier deze variant aanbiedt.

1.Windmolens zijn ontzettend groen

Er zijn eigenlijk bijna geen tegenargumenten te bedenken waarom we geen gebruik zouden moeten maken van windenergie. Windmolens produceren geen CO2 en zijn daardoor een neutrale vorm van energie opwekken. Ze zorgen ervoor dat het klimaat niet nóg meer beïnvloed wordt dan het al is en daarnaast raakt wind nooit op. Het gebruikt de natuurlijke weersomstandigheden, welke omgezet worden in bruikbare en duurzame energie. Je kunt windmolens werkelijk overal plaatsen en ze gaan lang mee.

Windmolens

2.Windenergie is goedkoop

Hoewel het aanleggen van een windenergiepark ontzettend duur is, is wind gratis. Als de windmolens en windturbines eenmaal staan, hoeven ze enkel nog energie op te wekken door de wind. Hierdoor is het een van de goedkoopste manieren om aan energie te komen, wat ook nog eens het minst vervuilend is. Vooral in landen zoals Nederland staat er ontzettend veel wind, waardoor de investering binnen enkele jaren terugverdiend kan worden. Waar zonnepanelen hier minder efficiënt zijn dan in zuidelijke landen, zijn windmolens hier erg krachtig en daardoor efficiënt.

3. Je kunt het ook zelf opwekken

Wellicht kun je niet evenveel energie vangen als een volledig windmolenpark, maar met een kleine windmolen of windturbine op het dak kun je al starten. Net als je met een paar zonnepanelen aardig wat energie opwekt, kan dit uiteraard ook met een windmolen. Zet deze uiteraard op een plek waar deze zoveel mogelijk wind kan vangen, bijvoorbeeld helemaal op het topje van het dak in plaats van achter je nieuwe schutting. Let op, want voor de meeste varianten heb je een vergunning nodig. Controleer dus eerst of je deze kunt krijgen, voordat je de investering doet.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.