De leukste trends op het gebied van tuinverlichting

28-06-2021

Net zoals veel dingen is ook tuinverlichting onderhevig aan trends. Vroeger had tuinverlichting eigenlijk alleen een functioneel karakter. Het was bedoeld om je tuin te verlichten en niets anders. Je kocht bijvoorbeeld een aantal buitenlampen om te kunnen zien waar je liep. Of je had een wandlamp in de tuin met een sensor om dieven af te schrikken en zelf te kunnen zien waar je liep als je even naar buiten ging. Inmiddels gebruiken we tuinverlichting ook om onze tuin sfeer te geven. Wat de nieuwste trends zijn op het gebied van tuinverlichting lees je hier.

Spots met LED licht

LED-lampen gaan erg lang mee en zijn daarom zeer geschikt om te gebruiken als buitenverlichting. LED-lampen zijn robuust, ze kunnen vrijwel tegen alle weersomstandigheden en je kunt ze plaatsen waar je wil. LED-lampen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Wil je verlichting met verschillende kleuren in je tuin dan kan dat met LED-verlichting. Een van de laatste trends op het gebied van tuinverlichting zijn spots. Er zijn allerlei spots die je kunt verwerken in je tuin en die allemaal de elementen in je tuin op een andere manier verlichten. Grondspots belichten je tuin van onderaf. Wandspots en muurspots verlichten je tuin rondom. Met richtbare tuinspots kun je zelf bepalen welke elementen in je tuin je wilt belichten. Spots zijn vooral bedoeld als accentverlichting en zijn een perfecte aanvulling op de overige buitenverlichting.

Sokkellampen

Sokkellampen zijn rechtopstaande lampen die op een sokkel staan. Sokkellampen hebben een functioneel karakter. Je kunt er bijvoorbeeld de paden in je tuin of het terras mee markeren. Sommige sokkellampen zijn uitgerust met een bewegingsmelder. Het licht gaat alleen aan wanneer het nodig is en gaat na een bepaalde tijd vanzelf weer uit. Met een bewegingsmelder bespaar je stroom, maar maakt ook je tuin veiliger. Inbrekers houden er niet van als de lampen in je tuin aangaan bij beweging.

Klassieke buitenverlichting

Woon je in een oud of landelijk gelegen huis dan geve klassieke buitenlampen extra karakter aan je huis. Onder klassieke buitenverlichting verstaan we lantaarns die je aan de wand kunt hangen of lantaarns die je kunt neerzetten. Eigenlijk past klassieke buitenverlichting eigenlijk bij iedere woonstijl. Met een fraaie zeskantige buitenlamp kun je bijvoorbeeld de ingang van je woning verlichten. Klassieke buitenverlichting is functioneel, maar zorgt ook voor extra sfeer in je tuin of aan de voorkant van je huis.

Buitenverlichting op basis van zonne-energie

Buitenverlichting op basis van zonne-energie heeft een hoop voordelen. Ten eerste is het duurzame energie die minder belastend is voor het milieu. Een ander voordeel van zonne-energie is dat je geen kabels hoeft te leggen. Een leuke ontwikkeling zijn bijvoorbeeld solarbloemen. Dit zijn tuinprikkers van metaal en glas in de vorm van een bloem. De solarbloemen kun je bevestigen waar je maar wil. Zodra het donker wordt gaan de bloemen automatisch aan door middel van een ingebouwde dag/nacht sensor en laten een mooi licht schijnen.  

Filament buitenlampen

Filament lampen werden al een tijd gebruikt in het interieur. Inmiddels zijn deze lampen ook als buitenverlichting verkrijgbaar. Filament lampen lijken op de ouderwetse gloeilamp. Deze lampen hebben een zichtbare gloeidraad waardoor ze een echte vintage look krijgen. Ouderwets zijn deze lampen absoluut niet. Ze zijn uitgerust met duurzame led lampen die geschikt zijn voor buitengebruik. Je kunt ze krijgen als wandlamp of staande lamp, maar ook een slinger met kleine filamentlampjes zorgt voor een gezellige sfeer in je tuin. 

Lampen met een dimfunctie

Lampen die je kunt dimmen ken je vooral voor binnen, maar ook in de tuin komen ze van pas. Door je buitenlampen te dimmen kun je energie besparen. Met lampen die je kunt dimmen kun je ook de sfeer in je tuin makkelijker bepalen. Heb je wat feller licht nodig omdat je een boek wilt lezen in de tuin, dan zet je lampen wat hoger. Een romantisch etentje in de tuin? Dan wil je vast de lampen wat meer dimmen.

Lantaarns in de tuin

Lantaarns met kaarsen erin geven veel sfeer. Daarnaast zijn ze ook functioneel. Je hebt deze lampen in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor lantaarns met prachtige patronen in verschillende kleuren en vormen. Met lantaarns kun je bijvoorbeeld je tuinpad verlichten of je favoriete plant belichten.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.