Warmtebronnen aanleggen in je tuin: de voordelen

16-11-2020

Niet alleen in de zomer is het heerlijk vertoeven in je tuin. Ook kun je in de herfst en winter optimaal van je tuin genieten. Dit doe je door een warmtebron in je tuin aan te leggen. Zo kun je buiten met vrienden genieten van een hapje en drankje, zonder dat je een extra trui aan hoeft te trekken. Hoe heerlijk is het om nog lekker warm buiten te kunnen zitten tussen de sneeuw?

Heerlijke warmteafgifte

Ten eerste geeft een terrasverwarmer of een vuurkorf een dosis warmte af. Een terrasverwarmer verwarmt je lichaam, in plaats van de omgeving. Het voordeel van een terrasverwarmer is dat hij ook op een balkon gebruikt mag worden. Een andere warmtebron is een vuurkorf, deze verwarmt de ruimte rondom de korf. Hierbij is het belangrijk om op te letten waar je deze plaatst, vanwege brandbare stukken hout die op de grond kunnen vallen. Met deze warmtebronnen kun je tijdens de koudere dagen nog lekker buiten vertoeven. Zo geniet je optimaal van het heerlijke weer wat deze maanden je te brengen hebben, zonder extra kleding aan te trekken.

Sfeerverhogend: een warmtebron in stijl met jouw tuin

Naast dat een terrasverwarmer of een vuurkorf warmte afgeeft, verhoogt het ook de sfeer in de tuin. Een terrasverwarmer komt tegenwoordig bijvoorbeeld in verschillende moderne modellen, die aansluiten op de stijl van jouw tuin. Naast dat ze functioneel zijn, dienen ze meteen als eyecatcher. Daarnaast kies je tussen een terrasverwarmer op gas of een elektrische terrasverwarmer. Een elektrische terrasverwarmer heeft nauwelijks opwarmtijd nodig, hierdoor zit jij er snel warm bij. Een terrasverwarmer op gas is een krachtige terrasverwarmer, die grotere oppervlakten kan verwarmen. Het knisperend hout en het warme vuurtje van de vuurkorf of vuurschaal zorgen daarentegen voor de ultieme sfeer voor een gezellige avond.

Barbecueën in combinatie met heerlijke warmte? Het kan!

Wil je experimenteren met je kookkunsten in combinatie met heerlijke warmte? In de buitenlucht je maaltijd bereiden onder de zonsondergang is mogelijk met de vuurschaal bbq. Naast dat deze vuurschaal heerlijke warmte afgeeft, beschikt hij ook over een bakplaat. Hiermee geniet je het hele jaar door van de warmte, in combinatie met een heerlijk stuk vlees of vis. Bovendien komen deze vuurschalen in een luxe uitstraling, wat net zoals een terrasverwarmer of vuurkorf veel sfeer aanbrengt in je tuin. Al met al zit jij er met een terrasverwarmer, vuurkorf of houtkachel altijd warm bij!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.