Meer sfeer in je tuin met een lichtsnoer

Franca Lakeman on 17-01-2020

Het is misschien nog te vroeg om aan de zomer te denken, omdat het momenteel erg koud is buiten. Veel mensen blijven liever binnen met het koude weer en dat is begrijpelijk. Toch kan je je tuin zo inrichten dat je tijdens regenachtige dagen gewoon in je tuin kan genieten van warme chocolademelk. Door een veranda aan je huis te bouwen, krijgt je tuin een extra functie. Je kan daarbij extra elementen toevoegen zoals terrasverwarming of een buitenkeuken installeren waar je nog jaren plezier aan kan beleven! 

Vrouw met lichtjes in handen

Sfeerverlichting

Zodra het donker wordt, wil je natuurlijk gebruik maken van verlichting buiten. Je kan gebruik maken van lampjes met batterijen of je kan meer sfeer aanbrengen door gebruik te maken van een lichtsnoer buiten. Door een lichtsnoer buiten te plaatsen, wordt het je tuin al een stuk gezelliger gemaakt. Een lichtsnoer kan je overal aan vastmaken. Er zijn steeds meer mensen die geen tuin bezitten, maar in een appartement wonen met een balkon. Koop sfeerverlichting voor buiten wat een paar meter lang is. Zo heb je genoeg mogelijkheden om je tuin te versieren. Probeer creatief om te gaan met het plaatsen van deze lichtslinger. Of wat dacht je van een smart lightstrip voor in je tuin?

Feestverlichting buiten

Je hebt waarschijnlijk wel eens een foto voorbij zien komen, van een lichtsnoer in een tuin. De eerste gedachte die bij velen opkomt bij een lichtsnoer is het vieren van Kerstmis. Tegenwoordig wordt het lichtsnoer gehanteerd in een slaapkamer, woonkamer of hal. De lichtjes zijn echte sfeermakers en geven een ruimte meer uitstraling. Daarbij is buiten lichtsnoer net zo efficiënt als binnen. Met name als je een feestje organiseert in je tuin. De extra aankleding van buitenverlichting is naast functioneel een mooie decoratie voor iedere gelegenheid.

Tips bij het kopen van buitenverlichting snoer

Het is geen hogere wiskunde, om een lichtsnoer aan te schaffen. Toch willen wij je een aantal tips meegeven die jou helpen met het juiste lichtsnoer te kopen. Verlichting voor buiten heeft immers andere vereisten dan lichtsnoer wat je in de slaapkamer ophangt. Daarom heeft leefintjetuin.nl een kort lijstje gemaakt, zodat je een goede keuze kan maken bij het aanschaffen van buitenverlichting.

Tips

 • Zorg dat lampjes koopt van een goede kwaliteit, het weer in Nederland is nogal wispelturig. De lampjes moeten tegen een flinke regenbui kunnen

 • Meet de oppervlakte die je wilt vullen met lampjes

 • Meet je start- en verlengkabel

 • Indien je een grote oppervlakte wilt bereiken is het handig om een verlengsnoer te kopen

 • Maak een keuze in Watt, Led en kleur van de lampjes

 • Selecteer een ophangsysteem

 • S-haak: praktisch als je lichtsnoer aan een gevel wilt ophangen

 • Zuignap: voor het bevestigen van lichtsnoer aan een raam

 • Tiewraps: als je het lichtsnoer gemakkelijk om een voorwerp kan vastmaken

Last but not least: houd rekening met de ruimte die je wilt opvullen met lichtjes. Zo zijn er meerdere versies van lichtversiering. Sommige lichtsnoeren bezitten veel kleine lampjes, terwijl er ook lichtsnoeren bestaan waar grotere lampen aanhangen met mindere hoeveelheid.

Lichtjes aan een dak

Stappenplan: Hoe hang je verlichting buiten op?

Na het kopen van een geschikte lichtslinger, is het van belang om de lampjes buiten op te hangen. Stap voor stap heb jij binnen no-time je tuin of balkon omgetoverd tot een gezellig rustoord. Lees hieronder hoe je op een efficiënte wijze lichtsnoer kan ophangen.

 1. Rol je verlichting uit op de grond

 2. Haal eventuele verwarde draden uit elkaar

 3. Test binnen of de verlichting werkt

 4. Zorg dat je stekker een afdichtdopje heeft, zo blijft je snoer waterdicht

 5. Hang eerst je gekozen ophangsysteem op

 6. Steek je startkabel in het stroompunt

 7. Hang nu het lichtsnoer aan het ophangsysteem

Nu kan je eindelijk genieten van een sfeervol buitenleven. Geniet ervan en veel plezier! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.