Hier moet je op letten bij het leggen van kunstgras

12-03-2021

We willen tegenwoordig allemaal een strakke tuin, met veel tegels en goed onderhoud. Tegelijkertijd willen we ook wat groen in de tuin, waardoor gras een goede optie lijkt. Toch is gras best moeilijk om te onderhouden en hier moet je wel aardig wat groene vingers voor hebben. Wij hebben de oplossing, want je kunt gemakkelijk kunstgras laten leggen of het zelf leggen. Zo heb je meer groen in de tuin zonder alle extra moeite. Je moet er alleen wel voor zorgen dat het kunstgras goed gelegd wordt, zodat jij er zorgeloos van kunt genieten. Dit kun je doen in de volgende stappen. Koop zelf kunstgras hier!

  1. De ondergrond klaarmaken

Je kunt niet zomaar een stuk kunstgras uitrollen en klaar is kees. Je zult de ondergrond eerst goed moeten prepareren. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld nog oude stukken gras moet verwijderen. Begin met een vlakke, rechte ondergrond en gooi hier vijf tot tien centimeter zand op. Dit zorgt ervoor dat de kunstgrasmat een solide basis heeft en er geen regenplassen ontstaan boven op het gras.

Kunstgras

  1. Onderdoek leggen

Het leggen van een onderdoek of stabilisatiedoek is essentieel voordat je kunstgras aanlegt. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen deuken in de kunstgrasmat komen wanneer er over gelopen wordt of op gespeeld wordt. Daarnaast houdt het groeiend onkruid tegen, zodat dit niet tussen het gras of onder het gras gaat groeien. Deze doek leg je op het zandbed en kun je eventueel vastmaken met wat haken.

  1. Kunstgras leggen

Nu is het dan eindelijk tijd om het kunstgras te leggen. Er zijn een paar dingen waar je nu goed op moet letten. Zorg dat als je meerdere rollen gebruikt, dat alle grassprieten dezelfde richting in staan. Anders krijg je uiteraard een heel warrig, onnatuurlijk geheel en zie je de naden tussen de verschillende rollen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de mat precies past, door deze met een scherp mesje af te snijden. Doe dit zo secuur mogelijk, zodat je niet te veel of te weinig mat overhoudt.

  1. Finishing touches

Eindelijk ligt het gras op zijn plek. Nu zijn er nog kleine stappen die je kunt ondernemen om deze helemaal af te maken. Zorg dat je alle sprietjes omhoog borstelt met een bezem. Deze hebben in de rol natuurlijk klem gezeten, dus die mogen lekker omhoog. Daarnaast zou je de mat nog kunnen bezanden. Dit zorgt ervoor dat de mat op zijn plek blijft en dat de sprieten omhoog blijven staan.

Na het doorlopen van al deze stappen is het tijd om van je nieuwe gazon te gaan genieten!

Folder downloaden

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.