Zelf kunstgras leggen

Franca Lakeman on 11-12-2019

Tuinieren is leerzaam en een leuke buitenactiviteit. Daarbij wilt iedereen een tuin die verzorgd uitziet. Daarom is het noodzakelijk om elk seizoen je tuinplanten goed te verzorgen. Heb jij naast het verzorgen van tuinplanten wel eens gedacht aan grotere projecten in je tuin? Zelf kunstgras leggen is een goed voorbeeld van een project wat iets meer tijd en energie kost dan planten snoeien, maar dit levert wel een prachtig resultaat op!

 

Grastapijt

Kunstgras wordt in de volksmond ook wel grastapijt genoemd. Veel mensen zijn op voorhand huiverig over het leggen van kunstgras, omdat er getwijfeld wordt aan hoezeer kunstgras er ‘natuurgetrouw’ uitziet. Het tegenovergestelde is echter waar. Tegenwoordig bestaat kunstgras uit talloze varianten wat net zo realistisch lijkt als echt gras. Je kan deze klus laten uitbesteden, maar het geeft een hoop voldoening als je zelf de handen uit de mouwen steekt. Het voordeel van kunstgras is natuurlijk dat je je niet hoeft bezig te houden met onderhoud. Het onderhouden van een gazon, kost immers tijd en aandacht. Gras kan enorm hard groeien, voordat je er erg in hebt is je gazon binnen de kortste keren flink gegroeid. Koop zelf een grastapijt hier!

 

Kunstgras tuin ervaringen

Naast het plaatsen van kunstgras in je tuin, is het ook mogelijk om kunstgras op je balkon te plaatsen. Dit is goede oplossing voor mensen die in een grote stad wonen en graag de natuur dichtbij huis willen brengen. Door het leggen van kunstgras ziet je tuin er mooi en verzorgt uit. De hoogte van het gras is gelijk, wat een nette en verzorgde uitstraling oplevert in je tuin. Kunstgras wordt steeds populairder en is vaak terug te zien in huishoudens, omdat er geen onderhoud nodig. Een perfect uitkomst voor mensen met een overvolle agenda. Daarom is men goed te spreken over kunstgras leggen in je tuin.

kunstgras-in-achtertuin

Hoe leg je kunstgras?

Het altijd slim om informatie in te winnen bij een bedrijf wat gespecialiseerd is in het produceren, leveren en leggen van kunstgras. Maar leefinjetuin.nl wilt je alvast een eindje onderweg helpen door nuttige tips met jou te delen. Hoe moet je gras verwijderen? En welke ondergrond kan je het beste gebruiken als basis? 

Zorg ervoor dat je deze materialen in huis hebt:

 • Werkhandschoenen

 • Schep

 • Tuinslang

 • Waterpas balk

 • Een hark

 • Stanleymes

 • Kunstgrastape

 • Een kruiwagen

 • Een stanleymes

 

Kunstgras leggen

Hieronder wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe jij snel en gemakkelijk kunstgras kan neerleggen. Allereerst is het van belang om genoeg tijd vrij te maken wanneer je je tuin wilt bekleden. Je tuin egaliseren is makkelijker dan je denkt!

 1. Gebruik een schep om het oude gras op te ruimen

 2. Leg een zandlaag van tien centimeter

 3. Gebruik een hark voor het egaliseren van de zandbodem

 4. Plaats een stabilisatiedoek op het zandbed

 5. Zet het stabilisatiedoek vast met haken

 6. Rol je kunstgras uit

 7. Zorg dat de naden op elkaar aansluiten

 8. Snijd overbodige randen eraf

 9. Lijm de naden met kunstgrastape

 10. Sla het kunstgras vast met haken

Borstel het kunstgras vervolgens recht en je bent klaar om te genieten.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.