Welke verschillende soorten tuinmeubels zijn er?

19-07-2021

Als je van plan bent om het balkon of jouw tuin een nieuwe uitstraling te geven, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Een onderhoudsvrije tuin kan gecreëerd worden met een kunstgrastapijt, terwijl sommige mensen juist weer de voorkeur geven aan het kopen van een nieuwe tuinset. Maar hoe moet je dit aanpakken? De keuze is reuze en ook het grote aantal verschillende houtsoorten op het gebied van tuinmeubilair maakt de spreekwoordelijke knoop doorhakken niet gemakkelijker. Daarom gaan we in dit artikel verschillende soorten tuinmeubels uitlichten met elk hun eigen voordelen.

De ultieme relax- of zitplek in je tuin creëren

Hieronder benoemen we de verschillende soorten tuinmeubelen, zoals de loungeset, picknicktafel en de bekende tuinset.

Tuinmeubelen loungeset

Loungeset: lekker ontspannen

Een loungeset krijgt in vrijwel iedere grote tuin een prominente plek, maar worden tegenwoordig ook steeds vaker geplaatst op het balkon, het dakterras en de veranda. Doordat er modulaire loungesets verkrijgbaar zijn, kun je een opstelling kiezen die het meest geschikt is voor de ruimte waar je de set wilt plaatsen.

Zoals de naam al doet verklappen, is een luxe loungeset voornamelijk geschikt om lekker onderuit te zakken en te relaxen van het buitenleven. Doordat er bij deze tuinmeubels de focus wordt gelegd op comfort, kan een loungeset wat minder geschikt zijn om aan te eten. Een alternatief kan dan gevonden worden in een dining set.

Tuinset: ideaal voor een groot gezin

Een tuinset is natuurlijk een klassieker onder de tuinmeubels en mag daarom niet in dit rijtje ontbreken. Als je veel buiten wilt eten lijkt een tuinset daarom een logischere keuze dan een loungeset, al zijn er ook mensen die het geen probleem vinden om met een bord op schoot te eten. Afhankelijk van de tafelafmetingen en het aantal zitplaatsen, is een tuinset ook ideaal voor een huishouden met een groot gezin.

Picknicktafel: een tafel met meerdere zitplekken ineen

Ook de picknicktafel is weer helemaal terug van weggeweest! Vooral voor veel buitenactiviteiten kan dit tuinmeubelstuk erg van pas komen. Je kiest niet alleen voor een mooie en speelse hoek, maar ook voor een stukje gemak. Een picknicktafel is namelijk een alles-in-één-oplossing. Je koopt een tafel inclusief banken waardoor je niet meer hoeft na te denken welke tafel en bijbehorende stoelen je wilt kopen. Ook voor de budgetshoppers kan een picknicktafel de reden zijn om overstag te gaan, want ze zijn vaak een stuk goedkoper dan een complete tuinset of loungeset aanschaffen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.