Zo creëer je een landelijke sfeer in de tuin

10-01-2022

Ben je op zoek naar tips om een landelijke sfeer in de tuin te creëren? De landelijke tuin is helemaal van nu. Met prachtige items zoals een schapenhek geef je jouw tuin een echte landelijke uitstraling. Wij zochten uit welke elementen er zeker niet in de landelijke tuin mogen ontbreken en hebben onze tips voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek hoe je de landelijke sfeer naar jouw tuin kunt halen.

Plaats een vijver in de tuin

Zowel de natuur als water gaan hand in hand. Door een vijver in de tuin te plaatsen, zal je nog meer genieten van jouw landelijke tuin en al het extra leven wat zich in jouw tuin zal verzamelen. Een vijver is dan ook onmisbaar als je je tuin een landelijke uitstraling wilt geven en geeft je tuin tevens net even wat extra’s. Je kunt op diverse manieren een vijver toepassen en zowel voor een kleine als een grote vijver kiezen.

landelijke sfeer in de tuin

Plant bomen

Ook bomen zijn onmisbaar in de landelijke tuin en zijn misschien wel het belangrijkste element hiervan. Door bomen kun je meer hoogte en diepte in je tuin creëren. Ook zorgen ze voor meer privacy en beschutting. Wanneer je schaduw in de tuin wilt creëren, moet je wel de juiste plaats voor de boom uitzoeken. Met bomen kun je jouw tuin een sfeervolle landelijke uitstraling geven en zorgen voor een meer ruimtelijk gevoel in de tuin.

Ga voor een natuurlijke erfafscheiding

Denken we aan hekwerk, dan denken we aan hekken met zoveel mogelijk natuurlijke elementen of kant en klaar hagen. Voor erfafscheidingen zijn er diverse opties te bedenken en er zijn ook verschillende keuzes als je op zoek bent naar een erfafscheiding die precies bij de landelijke stijl past. Kies je bijvoorbeeld voor een natuurlijke erfafscheiding, dan kun je voor meer eenheid tussen jouw tuin en de omgeving zorgen. Een betonnen erfafscheiding raden we niet aan. Mocht je toch hiervoor moeten kiezen, dan kun je hier het beste klimop op laten groeien.

Kies voor een ruim gazon

Als je kiest voor een ruim gazon, kun je meer balans brengen tussen de ruimte in de tuin en het volume hiervan. Door een gazon oogt je tuin optisch groter en zal deze een rustigere uitstraling krijgen. Je kunt een gazon inzetten als verlengstuk van je terras, als zonneweide om je in de zomer lekker op terug te trekken op je ligstoel met een goed boek of als speciale speelplek voor de kinderen. Wij wensen je veel succes met het creëren van een landelijke uitstraling in je tuin.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.