Zorg voor een fleurige tuin met deze tips, ook in de winter!

20-12-2023

Wat is er nou leuker dan vanuit je woonkamer of keuken raam de tuin in kijken en een prachtige groene tuin te zien? Mensen denken dat een groene tuin hoort bij de zomermaanden, maar dat is helemaal niet het geval. Ook in de winter kan jouw tuin er prachtig, groen en kleurrijk uitzien. Het enige dat je nodig hebt zijn de juiste planten en een klein beetje liefde en water. In deze blog lees je de beste tips voor het onderhouden van een fleurige tuin, het hele jaar door. 

Kies de juiste planten die ook tegen kou kunnen

Stap één bij het creëren van een fleurige tuin is natuurlijk het kiezen van de perfecte planten. Exotische planten zijn wellicht niet de beste keuze in Nederland. Je kunt beter kiezen voor planten en bloemen die juist bloeien in de koudere temperaturen. Planten zoals de winterheide, winterjasmijn en kerstroos zijn bijvoorbeeld perfect als je je tuin ook in de winter vol van kleur en leven wilt houden. Dit zijn geweldige planten voor kleur en textuur. 

Genoeg water in de droogte

In de zomer hebben we hier vaak te maken met lange periodes zonder regen. Dat is natuurlijk niet goed voor de plantjes, want die houden niet van water. Komen je planten in de zomer regen te kort? Denk dan na over beregening. Je zorgt dan dat je niet afhankelijk bent van de weersomstandigheden, maar zelf het heft in eigen hand neemt. Wel zo fijn als je je plantjes in leven wilt houden en de natuur even niet met je meewerkt. Het fijne aan beregening is dat je ook verschillende soorten planten in leven kunt houden, je hebt zelf in de hand hoeveel en hoe vaak je je plant water geeft. 

Een gezellig en warm plekje om te ontspannen

In de zomer wil je waarschijnlijk liever een lekker plekje in de schaduw of aan het zwembad, maar in de winter wil je een lekker knus plekje aan de open haard met een lekker dekentje en een kopje thee of warme chocomel. Maak dan ook een lekkere lounge area met een vuurkorf in een gezellig hoekje bijvoorbeeld. Hier hoort natuurlijk een lekker bontje, een comfortabele lounge en een gezellig barretje bij. Je wilt de sfeer neerzetten van een gezellige skivakantie of kerstmarkt. 

Maak het af met de kleine details: verlichting, accessoires en decoratie 

Met het sproeisysteem tuin heb je ervoor gezorgd dat je tuin er mooi groen bij ligt. Natuurlijk ziet dat er prachtig uit, maar er is nog veel meer mogelijk dan dat. Net zoals in huis zijn het de kleine dingen die een ruimte echt afmaken. Denk aan decoratie, accessoires en sfeervolle verlichting. Je kunt kiezen voor spotjes om bepaalde planten of bloemen even in het zonnetje te zetten of kerstlichtjes voor in de boom in de winter voor die gezellige kerstsfeer. Sfeerlampen zijn ook heel belangrijk zodat je lekker lange zomeravonden in de tuin door kunt brengen. Gezellige kussens, sfeervolle dekens en houten details maken je tuin helemaal af en zo kun je ook in de winter lekker genieten van je mooie tuintje. Je hebt natuurlijk niet voor niets zo hard gewerkt aan een mooie tuin. 

Geen groene vingers? Geen probleem! Iedereen kan tuinieren

Vaak denken mensen dat je een natuurtalent moet zijn om een mooie tuin te onderhouden, maar dat is helemaal niet zo. Het is echt een kwestie van weten wat je planten nodig hebben. Het belangrijkste is dat je je planten nooit te veel water geeft, met een professioneel sproeisysteem weet je zeker dat je altijd goed zit. Maar geloof maar dat ook jij een fleurige tuin kan onderhouden en verzorgen. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.