3 soorten zwembaden die jij echt in je tuin wilt hebben

04-05-2021

Zwembaden in de tuin zie je niet heel veel in Nederland. Mede door ons klimaat, waarbij we dus vooral op de zomerse dagen kunnen genieten van het warmere water. Daarnaast zijn Nederlanders hier wellicht wat te nuchter voor en vinden ze een zwembad al snel overdreven. Maar wat nou als jij echt ontzettend kunt genieten van een zwembad en mis je deze op zowel de warme als koelere dagen? In dat geval mag jij uit je Hollandse nuchterheid stappen en jezelf gewoon verwennen met een heerlijk buitenzwembad! We geven je alvast wat opties ter inspiratie.

Een opbouw zwembad

Een opbouw zwembad kun je installeren boven de grond en dus in bijna elke tuin kwijt. Doordat deze met een stevige constructie wordt neergezet, kun je deze een heel lange tijd laten staan. Hierin verschilt een opbouw zwembad dus zeer van een opblaasbaar zwembad, omdat het een stuk steviger is. Hierdoor kan het langer blijven staan. Daarnaast zijn ze een stuk duurzamer, want de kans dat deze lek gaan is veel kleiner dan een opblaasbaar zwembad. Je kunt een opbouw zwembad in ontzettend veel formaten en vormen vinden en zeer gemakkelijk zelf opzetten.

Zwembad

Een inbouw zwembad

Als je echt all the way wilt gaan, kun je het beste kiezen voor een inbouw zwembad. Deze kun je op een vaste plek in de tuin in laten bouwen, zodat jij het hele jaar door kunt genieten van dit pareltje. Plaats deze bijvoorbeeld in het midden of aan de zijkant van een grasveld, of laat een prachtig vlonder bouwen waar je het zwembad laat installeren. Hoe idyllisch wil je het hebben?! Een inbouw zwembad geeft niet alleen een vakantiegevoel direct in je achtertuin, maar het straalt ook nog eens heel veel luxe uit terwijl het niet heel duur hoeft te zijn.

Een jacuzzi

Geniet je heel erg van in bad gaan en hoef je niet per se te zwemmen? Dan is een jacuzzi ook een goede optie voor jou. Natuurlijk valt dit niet echt binnen de categorie zwembad, maar hier kun je wel heerlijk tot rust komen en wat verkoeling zoeken. Een jacuzzi heb je in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbare jacuzzi, wanneer je deze alleen in de zomermaanden buiten wilt hebben staan en je later gemakkelijk op kunt bergen. Wil je een permanente jacuzzi, dan kun je voor een echte spa jacuzzi gaan of zelfs voor een inbouw jacuzzi. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.