Voortuin ideeën en inspiratie

Franca Lakeman on 29-04-2020

Veel mensen zitten tijdens warme dagen het liefst in hun achtertuin. In je achtertuin heb je immers genoeg privacy. Toch is belangrijk om het onderhoud van je voortuin goed bij te houden. Gezellig een kop thee drinken met je buurvrouw, voor je huis wordt een stuk aangenamer wanneer je tuin er netjes uitziet. Daarnaast is de voortuin een visitekaartje van wie jij bent. Het is tenslotte het eerste wat mensen zien als ze bij jou op bezoek komen. Laat je door leefinjetuin inspireren voor  waar je trots op kan zijn! 

voortuin-inrichting

Voortuin inspiratie

Voordat je begint aan het herinrichten van je voortuin, is het leuk om inspiratie op te doen. Wat zijn de tuintrends van aankomende zomer? Welke tuinstijl past bij jouw smaak? En welke gadgets zijn er om je tuin zo optimaal mogelijk in te richten? We helpen je graag richting een tuin om van te dromen. Daarom hieronder kort inzicht in trends.

Voortuin voorbeelden

  • Rust en ruimte. Veel mensen hebben overvolle agenda’s en zijn op zoek naar ontspanning. Door een vijver aan te leggen en veel met hout te werken creëer jij een rustgevende voortuin.

  • Mix en match. Experimenteer met meerdere kleuren, vormen en formaten. In bestrating, tuinmeubels en planten. Zo voorkom je een saaie uitstraling. Gebruik verschillende culturen als uitgangspunt en je tuin ziet er uit als een vrolijk feestje.

  • De ecologische tuin. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Kweek je eigen gewas door een moestuin aan te leggen en koop duurzame tuinmeubels, voor een milieubewuste voortuin.

  • De stedelijke/urban tuin. Ook bij deze tuinstijl staat het woord ‘combineren’ centraal. Maak gebruik van industriële materialen als beton en mix dit met wilde bloemen, voor een stoer en robuust effect. 

Kleine tuin ideeën

De oppervlakte van voortuinen is meestal kleiner dan de achtertuin. Zelfs als je maar een paar meter ter beschikking hebt, kan je een tuin ontwerpen waar jij veel plezier aan beleeft. Hoe kan je een kleine tuin inrichten? Denk allereerst aan het doel van je voortuin. Wil je groente en fruit kweken? Of geef je eerder voorkeur aan een gezellige zithoek? De bohemian stijl is daar een perfecte oplossing voor. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk met houten paletten een zitbank in elkaar zetten. Verder hoef je niet veel te doen. De bohemian tuin is al snel gerealiseerd, want deze stijl kenmerkt zich door de aankleding. Leg knusse kussentjes neer, hang een lichtsnoer aan de schutting en plaats bloempotten met tuinplanten. Klaar is kees. Nu kan je in de zomer genieten van een drankje met je vrienden in je voortuin. Zo kan je met een aantal meter een strakke tuin, patio tuin of moderne tuin ontwerpen wat aansluit bij jouw persoonlijk wensen en behoefte! 

voortuin-inrichting

Stappenplan: Hoe creëer ik een onderhoudsvrije tuin?

Heb jij een druk schema? Ren jij van afspraak naar afspraak en heb je weinig tijd en energie over om te tuinieren? Dan is het slim om je voortuin praktisch in te richten. Dit hoeft niet te betekenen dat je tuin alleen uit tegels bestaat. Een aanhoudende trend is de Scandinavische look en deze stijl ontleent zich perfect voor mensen met minder groene vingers. Eenvoud en functionaliteit zijn namelijk de kenmerken van Scandinavisch ontwerp. Hieronder een aantal tips, trends en onderhoudsvrije voortuin ideeën 

  1. Kies voor een groot formaat van tegels. Kleine tegels zorgen ervoor dat onkruid zich gemakkelijker kan verspreiden.

  2. Doe onderzoek naar onderhoudsvrije tuinplanten. Tuinplanten die weinig aandacht nodig hebben blijven immers langer leven.

  3. Probeer de oppervlakte van je gazon te beperken. Gras vereist ieder seizoen weer veel aandacht en zorg. Overweeg dus om kunstgras aan te leggen.

  4. Gebruik zoveel mogelijk hout. De Scandinavische trend wordt pas gerealiseerd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Je schutting, vloer, en tuinmeubels creëren een rustgevende sfeer door hout. 

  5. Maak je voortuin af, met accessoires. Kies voor moderne, eenvoudige en vooral praktische tuinmeubels om een echt Scandinavisch accent te geven aan je voortuin.

Succes en veel plezier met je transformeren van je voortuin!

 

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.