Een vakantiegevoel dankzij de mediterrane tuin

Franca Lakeman on 24-04-2020

Leefinjetuin helpt jou graag met het optimaliseren van je tuin. We adviseren jou in allerlei tuinklussen; van een schutting plaatsen tot aan het installeren van een buitenkeuken. Binnen een aantal stappen kan jij je tuin verbouwen, zonder een tuinman in te schakelen. Laat je inspireren en leer in een mum van tijd hoe jij je tuin omtovert tot zomers paradijs!

mediterrane tuinplanten

Een Spaanse tuin om van te dromen

Zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt, staat de natuur in volle bloei. Het is eindelijk mooi weer en genoeg reden om je tuingereedschap uit de kast te halen! Eén van de tuintrends aankomende zomer is de mediterrane tuin. Vooral vanwege de corona-crisis spenderen we veel tijd door in- en rondom huis en tuin. Vakantieplannen worden wereldwijd stopgezet. Een oplossing om toch een vakantiegevoel te krijgen, is door een mediterraanse tuin te creëren. Om inzicht te krijgen in deze tropische tuinstijl heeft leefinjetuin een handig lijstje voor jou gemaakt. 

De populairste mediterrane planten, bomen en bloemen:

 • De oleander (bloeiende struik)

 • Olijfboom

 • Toscaanse jasmijn

 • Vijgenboom

 • De camelia (exotische variant van de roos)

 • Europese dwergpalm

 • Sinaasappelboom

 • Italiaanse kruiden 

 • Eucalyptus

 • Lavendel

Zoals je ziet, bestaat een Zuid-Europese tuin uit een combinatie van diverse planten en bloemen. Het is handig om bloemen aan te schaffen, die tijdens de zomer volop in bloei staan. Hierdoor wordt je tuin een prachtig en kleurrijk feestje om naar te kijken! Lekkere gerechten eten en koken is een belangrijk onderdeel van het leven van onze zuiderburen. Een echte mediterrane tuin bestaat daarom niet alleen uit vrolijke bloemen. Onze tip; plant olijfbomen, kweek je eigen kruiden en denk out-of-the box. Experimenteer met verschillende plantsoorten en combineer bloeiende tuinplanten met een dwergpalm. Een exotische tuin heeft namelijk geen rechte wandelpaden en heeft geen strak ontwerp.  

Mediterraanse tuintegels 

Planten bepalen voor een groot deel hoe onze tuin eruit ziet. Toch is de bestrating van je voor- en achtertuin net zo belangrijk. Zelfs als je tuin volstaat met bloeiende planten kan je de plank flink misslaan als je niet de juiste tuintegels aanlegt. Tegels van een groot formaat, met een vlakke textuur en een monotone kleur worden daarom afgeraden. Een strakke tuintegel past niet bij de tropische tuin. Creëer kleine grindpaden, maak gebruik van natuursteen of kies een tegel wat een interessant kleurenpallet heeft. Terrastegels voorzien van patronen zijn echte sfeermakers en passen perfect bij deze tuinstijl. Voordat je tegels aanschaft, is het handig om onderzoek te doen naar verschillende materialen, formaten en prijzen. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid om gecoate betontegels te kopen met print. Naast de bijzondere patronen, zijn deze tegels erg functioneel en onderhoudsarm. 

mediterrane tuintegels

Stappenplan: In 5 stappen je eigen mediterrane tuin!

Nu je genoeg tips en informatie hebt in tropische tuinplanten- en tegels, is het van belang om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Het is altijd handig om met een uitgewerkt plan aan de slag te gaan. Dit scheelt een hoop energie en tijd. Leefinjetuin geeft jou in een aantal stappen een duwtje in de goede richting. Stap-voor-stap naar de zomer!

 1. Begin bij het begin. Maak een overzichtelijke schets van je tuin. Let hierbij op de manier hoe jij je tuin wilt inrichten. 

 2. Haal alle benodigdheden in huis. Denk aan; muurverf, tuinplanten, tuingereedschap, tuinmeubels en zelfs accessoires zoals lichtsnoer en kussens.

 3. Start met de grotere projecten. Terrastegels aanleggen, de buitenmuur van een tuinschuur verven en schuttingen plaatsen zijn daar onderdeel van.

 4. Nu de grote tuinklussen zijn afgerond, kan je beginnen met het planten en zaaien van je planten. Zorg ervoor dat iedere plant de juiste potgrond en plantenvoeding krijgt. 

 5. Je tuin is bijna klaar. De laatste stap geeft je waarschijnlijk veel voldoening. Maak je tuin zomerklaar met het plaatsen van tuinmeubels, vrolijke kussens en andere accessoires. 

Wij wensen jou veel plezier met tuinieren en bouwen van je eigen zomerse tuin! 


 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.