Verleng je woonkamer met een salontafel in de tuin

24-08-2021

Gebruik een salontafel niet alleen in huis! Een salontafel kopen kan ook een goed idee zijn voor in de tuin. Met een salontafel in de tuin zorg je dat je de woonkamer verlengt. Zeker in de zomer is het heerlijk om de deuren naar de tuin open te slaan, om zo een hele diepe ruimte te creëren. Je doet dit ook door de tuin van een overkapping te voorzien! Plaats de veranda tegen je woning en kleed deze aan met een salontafel of andere accessoires van vidaXL. Als het buiten maar warm genoeg is, biedt de veranda je alle ruimte om de woonkamer groter te maken. Daarbij hoef je niet direct naar binnen, als je in de zomer te maken krijgt met een buitje. Vaak is het tijdens een bui nog warm genoeg om buiten te blijven zitten. 

Laat de salontafel aansluiten bij de interieurstijl in huis 

Wanneer je een salontafel voor in de tuin zoekt, is het belangrijk deze aan te laten sluiten op de interieurstijl die je in huis gebruikt. Dat geldt overigens niet alleen voor de salontafel, maar bijvoorbeeld ook voor je set met tuinmeubelen. Zouden beide elementen sterk contrasterend zijn in stijl, dan zorg je voor een duidelijke scheiding tussen de woning en tuin. Iets wat je juist probeert te voorkomen! Salontafels voor buiten zijn er in tal van verschillende soorten. Kies je voor metaal, of ga je voor een fraaie salontafel van hout? Het voordeel van metaal is dat je deze tafels niet hoeft te onderhouden. Iets wat bij een houten salontafel wel noodzakelijk is. 

Combineer de salontafel met andere accessoires 

Kleed de tuin verder aan met andere accessoires. Naast een comfortabele loungeset mogen bijvoorbeeld ook de vrolijke bloempotten niet op je terras ontbreken. De bloempotten kun je vullen met verse kruiden, zoals munt of basilicum. Er is niets lekkerder dan de verse en biologische kruiden uit je eigen tuin! Ook leuk zijn planten als viooltjes en geraniums. Ze zorgen voor meer kleur op het terras, waarmee je deze ruimte nog gezelliger maakt. Daarbij bloeien beide plantensoorten de hele zomer. 

Voorzie de tuin van verlichting in de avond 

Om niet alleen overdag van de tuin te kunnen genieten, is het verstandig om verlichting aan te leggen. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Denk aan een leuke haard op basis van hout, lampjes met een geïntegreerd zonnepaneel of lampen die je op het elektriciteitsnet in huis aansluit. Dat laatste werkt het beste, maar is vaak ook het duurst. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.