Tuintegels kopen

Claudia Sloot on 10-10-2019

In de meeste tuinen komt er wel een stukje sierbestrating of tuinbestrating voor. Deze plekken zijn perfect voor een fijne tuinset om lekker even te kunnen relaxen en van de buitenruimte te kunnen genieten! Welke soorten tuintegels zijn er? Wat zijn de voordelen van betontegels, siertegels, keramische tegels of tuintegels van natuursteen? In deze blog vertellen we jou alle ins en outs!
 

Soorten tuintegels

Er zijn tuintegels verkrijgbaar in vele materialen, maten, kleuren en andere afwerkingen. Van een tuin in strakke moderne stijl, tot een wilde of Mediterrane tuin, voor iedere smaak is er een geschikte tuintegel te vinden. Ook op zoek naar tuinbestrating maar wil je je eerst even verdiepen in de verschillende soorten? Lees dan gerust verder!

tuintegels 60x60
 

 1. Keramische tuintegels

  + Groeiend in populariteit.
  + Kleur- en maatvast.
  + De tegels hebben een vaste dikte, wat makkelijk is tijdens het leggen.
  + Door de hoge hardheid zullen hier geen krassen op komen.
  + Lichtgewicht, zeker ten opzichte van betontegels!
  + Door de hoge hardheid is de wateropname minimaal, waardoor aanslag bijna geen kans heeft. Ook kan deze vorm van bestrating goed tegen strooizout.
  + Koop keramische tuintegels hier!
   

 2. Betontegels

  + Veel mogelijkheden qua kleur en maat.
  + De oppervlakte is ruw, waardoor je niet snel zult uitglijden bij nat weer of gladheid.
  + Makkelijk te leggen, vaak door het grote formaat en het gewicht.
  + Betontegels zijn super sterk en slijtvast. Ze gaan erg lang mee.
  + Het kiezen voor betontegels is een voordelige keuze. Dit zijn de meest goedkope buitentegels.
  + Ze kunnen tegen een stootje! Bij vorst zullen ze niet breken.

  terrastegels 60x60
   

 3. Grindtegels

  + Grindtegels zijn robuust en kleurvast. Hierdoor heb je er lang plezier van.
  + Deze soort tuinbestrating is goed bestand tegen krassen en andere beschadigingen.
  + Er zijn veel verschillende soorten en kleuren beschikbaar.
  + Koop grindtegels hier!
   

 4. Natuursteen tuintegels

  + Uniek, want niet door de mens bewerkt (op het op maat maken en het vervoeren ervan na)
  + Duurzaam

  Tips bij natuursteen tuinbestrating:

  Door de maattolerantie van de tegels is het verstandig om met voegen van 3-5 mm te werken.
  Doordat natuursteen vanuit Azië komen, kan het gebeuren dat er onderweg wat kleine schade is. Bestel daarom altijd 5% extra om niet mis te grijpen.
  Deze buitentegels zijn zeer duurzaam, aangezien het jaren en jaren gekost heeft om te ontstaan uit de aarde.
  Natuursteen behoudt zijn waarde, doordat de tegels uniek en wat schaarser zijn ten opzichte van grindtegels of betontegels, die wij als mensen zelf produceren.
   

betontegels 50x50

 

Tuintegels kiezen stap voor stap

 1. De locatie en het doel

  De locatie is van belang voor de tegelkeuze. Heeft de locatie veel schaduw, is het in een bos of is de plek vaak vochtig? Dan zal de tuinbestrating sneller aanslag bevatten, waar je rekening mee kunt houden in je keuze. Buitentegels van keramiek zijn dan een verstandige keuze. Bij kinderen die erop spelen is het belangrijk dat ze niet snel glad worden. Dan kom je al snel uit bij natuursteen of grindtegels.
   

 2. Goedkoop is vaak niet de beste kwaliteit

  Iets om in het achterhoofd te houden bij de juiste keuze. Een partij stenen kopen op een platform als Marktplaats is ook af te raden als je er geen verstand van hebt of je niet eerst de partij kunt bekijken. De kans is groot dat dit B-keus is, waardoor je tegen een kleurverschil zit aan te kijken op jouw terras.

  buitentegels
   

 3. Kijk verder dan de prijs

  De prijs is een belangrijk punt voor velen bij het kopen van trottoirtegels of tuintegels, maar kijk even verder dan alleen de prijs. Bij sommige leveranciers kun je bijvoorbeeld alleen per krat kopen, zitten er extra verzendkosten bij of zijn er lange levertijden. Zet alles op een rij en maak daarna een keuze. Wellicht blijkt de leverancier met in eerste instantie de hoogste prijs uiteindelijk voor jou toch het meest voordelig te zijn.
   

 4. De waarde van de tuin en van tuinbestrating

  Vooral bij een koophuis is het complete beeld van belang voor de waarde van de woning. Een net bijgehouden tuin, inclusief bestrating kan hiermee waarde verhogend werken. Stem de voor- en achtertuin op elkaar af om zo een compleet beeld en éénheid te krijgen.

 

Alternatief: de vlonder!

Zijn tuintegels niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook altijd kiezen voor een mooie houten vlonder! Een vlonder maken, doe je natuurlijk met gemak zelf. Leg een geraamte aan en plaats hierop de op maat gezaagde vlonderplanken. Houten vlonders hebben een natuurlijke uitstraling en zijn een prachtige aanvulling in iedere tuin!

 

Ben je voldoende geïnformeerd? Wij hopen het wel! We wensen je veel plezier met jouw tuintegels en zijn benieuwd naar het resultaat! Deel dit gerust met ons op de social kanalen!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.