Slim bestraten

Franca Lakeman on 12-12-2019

Zijn je tuintegels beschadigd en nodig toe aan vervanging? Of wil je je tuin een drastische metamorfose geven? Door je tuin slim te bestraten geef jij je tuin een geheel nieuw uiterlijk! Maak een doordachte keuze en selecteer tegels die passen bij jouw persoonlijke smaak. De materiaalkeuze van je tegels hebben een groot effect op de uitstraling van je tuin. Lees snel verder om meer inzicht en informatie te krijgen in tuintegels.

 

Natuursteen terras

Natuursteen is vaak voorkomend begrip in de tuinbranche. De meeste natuursteen tegels zijn bewerkt, wat voor een goede basis zorgt in je voor- en achtertuin. Natuursteen is overal ter wereld verkrijgbaar, daarom bestaan er ook zoveel soorten. De populairste en meest bekende soorten zijn marmer, hardsteen en graniet. Een pluspunt van marmer en graniet is dat deze natuursteensoorten gebruikt worden voor verschillende ruimtes en voorwerpen. Een badkamervloer, een eettafel, het aanrecht en zelf een grafsteen zijn vaak gemaakt van graniet en/of marmer. Verdiep je ook eens in hardsteen tegels, dit is namelijk een uniek product wat gemaakt is door een duurzaam productieproces. 

 

Soorten tuintegels

Naast natuursteen zijn er andere categorieën in tuintegels zoals keramische tuintegels, betontegels en sierbestrating. Natuurlijk bestaat er niet één specifiek type materiaal wat het meest geschikt is voor jouw tuin. Het is totaal afhankelijk van de stijl die je wilt hanteren in je tuin. Trends die erg gewild zijn in 2020 lopen erg uiteen. Een woonstijl die zowel voor het interieur als exterieur vaak terugkomt is de ‘natuurgetrouwe’ stijl de strakke, industriële look. De natuurgetrouwe stijl omvat kleuren als bruin, beige, groen en blauwe kleurtinten. Leg daarom natuursteen tegels buiten, voor een optimaal natuurgetrouw effect.

Man-legt-tegels-in-de-tuin

Keramische tegels

Een tegelsoort wat aanzienlijk is gestegen in populariteit is een keramische tuintegel. Er zijn  zowel functionele als decoratieve factoren wat handig is aan je tuin. De kleur van keramische tegels blijft behouden, er komen geen krassen en de tegels zijn van een licht van gewicht. Het leggen keramische tegels vereist wel kennis, kundigheid en ervaring. Vraag advies of schakel een vakman in, waardoor jij zeker bent van een mooi terras zonder oneffenheden. Koop keramische tuintegels hier!

 

Slimme bestrating

Als je van plan bent zelf tuintegels te leggen, is het van belang om van te voren goed te weten welke stijl je mooi vind. Daarnaast is het noodzakelijk om een overzicht te krijgen in de kosten. Komt de prijs-en-kwaliteitsverhouding overeen met je verwachtingen? Hoeveel kosten tuintegels? Wat is het bedrag wat je wilt uitgeven aan tuintegels? Lees hieronder een handig stappenplan, waardoor jij binnen de kortste keren voorzien bent van een prachtig terras.

Benodigdheden

 • Een zak korrelmix

 • Een zak rivierzand

 • Platte lange lat

 • Meetrol

 • Schep

 • Plank

 • Tegels naar keuze

 • Hamer

 • Waterpas

 • Bezem

 

Stappenplan voor een slimme bestrating

 1. Start met zorgvuldig opmeten van je tuin

 2. Vraag een tweede persoon om de meting na te kijken

 3. Graaf minimaal 20 cm uit 

 4. Strooi 10 cm korrelmix over de totale oppervlakte

 5. Vervolgens strooi je rivierzand over de korrelmix

 6. Strijk met een lat de grond aan

 7. Druk de ondergrond stevig aan met een plank

 8. Plaats de tegels op het zand

 9. Controleer met een waterpas of alle tegels recht liggen

 10. Sla met een hamer de tegels vast

 11. Strooi zand tussen de tegels 

 12. Verdeel het zand en vul de tegelgaten op 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.