Optimaal genieten van een kleine tuin

16-04-2021

Ben jij op zoek naar tuininspiratie voor jouw kleine tuin? Het kan lastig zijn om een kleine tuin op de juiste manier in te richten waarbij je geen ruimte verliest. Benieuwd naar hoe je het beste je kleine tuin kan inrichten? Ontdek dan deze tuintips die wij speciaal voor jou hebben geselecteerd. Zo heb jij straks genoeg ideeën en inspiratie om jouw kleine tuin om te toveren naar jouw droomtuin!

Verlenging van je huis

Maak je tuin een verlenging van je huis door de stijl die je binnenshuis hebt, ook door te trekken in je achtertuin. Hierdoor creëer je meer eenheid en zal je tuin groter ogen. Als je tuin een verlengstuk wordt van je interieur, zul je ook zien dat je met meer plezier buiten gaat zitten.

Praktische tuinmeubelen voor de kleine tuin

Door de beperkte ruimte in je tuin kan het lastig zijn om tuinmeubelen uit te zoeken. Iedereen is op zoek naar een lekkere loungeplek waar je met iedereen kunt zitten. Maar een grote hoek loungeset of diningset gaat soms niet passen. Kies daarom voor een loungebank en combineer dit met leuke tuinstoelen. Of ga voor een tuintafel met picknickbank. Hierdoor behoud je genoeg zitplekken en kun je gezellig samen zitten met familie en vrienden. Neem eens een kijkje bij de  tuinbanken van Kees Smit Tuinmeubelen. Hier vind je een groot assortiment aan leuke zitplekken voor in de tuin. 

Tuinset met bank

Ga de hoogte in

Breng niveauverschil aan in je tuin met een verhoogde veranda of een pergola. Op de veranda kun je een gezellig terras creëren met een leuke tuinbank. Wanneer je kinderen hebt, is het een idee om een schommel aan de pergola te hangen. Hierdoor bespaar je ruimte, maar creëer je wel speelruimte voor de kinderen.

Variatie in vormen

Wist je dat afwisseling in je tuin interessanter is om naar te kijken? Verschillende vormen zorgen er namelijk voor dat je niet in één blik uitgekeken bent. Je kan verschillende vormen op allerlei manieren toepassen. Ga voor een rechthoekig stuk gras en zet hiernaast bloempotten in een ronde vorm. Of kies eens voor een tuinbank met ronde vormen en combineer dit met een vierkante loungetafel.

Denk groot

Misschien lijkt het tegenstrijdig, maar het is eigenlijk heel logisch: als je kiest voor een grote tuintegel, zorgt dit voor een optisch rustig en ruimtelijk effect. Hoe groter de tegel, hoe groter de tuin lijkt. Ook als je kiest voor tuinaccessoires mag je groot denken. Door allerlei kleine accessoires in je tuin te plaatsen, kan dit juist rommelig ogen. Grote tuinaccessoires geven meer rust en balans aan je tuin.

Rustige kleuren

Opvallende kleuren veroorzaken onrust in je tuin. Kies daarom voor één kleurenpalet of juist voor rustige kleuren zoals wit, grijs of beige. Lichte kleuren reflecteren ook nog eens het licht waardoor jouw kleine tuin er groter uit zal zien. Trek het lichte kleurenpalet ook door in je tuinmeubelen en jouw tuin zal direct optisch groter lijken.

Veel succes!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.