Zo maak jij het perfecte trapveldje!

31-05-2023

Voetbal is verreweg de grootste sport in Nederland. Het is dus ook niet gek dat veel mensen ervan houden om snel een balletje te trappen. Velen hiervan hoeven zich hiervoor niet aan te sluiten bij een vereniging: ze houden er juist van om af en toe even snel met vrienden te voetballen. Een trapveldje in de buurt is hier de oplossing voor, maar hoe zorg je ervoor dat deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk is?

Begin bij het veld

Het belangrijkste van alles is het gras. Zoals je in de echte stadia ziet, zijn er vaak mensen specifiek aangewezen om het gras van goede kwaliteit te houden. Bij je lokale trapveldje kunnen we dit niet verwachten, maar het is niet verkeerd om er wel af en toe een controle en het nodige onderhoud uit te voeren. Hierbij kun je denken aan het veld inzaaien wanneer het gras er nog niet is, maar ook aan het gras maaien wanneer het te hoog oploopt in de lente en de zomer. Hierdoor hou je het trapveldje aantrekkelijk en toegankelijk: het blijft mogelijk om een potje te spelen wanneer iemand het wil.

De goals

Een ander essentieel onderdeel van elk trapveldje! Zonder goals natuurlijk geen voetbal, want waar voetbal je dan voor? Op zich is het plaatsen van de goals geen hele ingewikkelde klus, maar wanneer jij je goals aanschaft, is het wel belangrijk om te realiseren dat je hiermee ook gelijk de keuze maakt in wie het veldje voornamelijk zal gebruiken. Kies je voor een grote, professionele goal, dan zal het veld voornamelijk voor volwassenen zijn. Is jouw veldje bestemd voor een jonger publiek, dan is het ook goed om voor een kleinere goal te kiezen.

Overige essentials

Om het veldje helemaal af te maken, werk je met een paar kleine details die het veld echt afmaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de belijning van het veld met kalk, een bank om even op te rusten of om wissels op te plaatsen en de mogelijkheid van een net rondom je veld. Ook de netten in je goal zijn flexibel: kies je voor de bal halen wanneer er gescoord wordt, of kies je voor een vangnet dat de ballen tegenhoudt? Voor beiden netten raden we aan om Nettenshop eens te bezoeken, aangezien zij gegarandeerd het juiste net hebben voor jouw wens!

Succes!

Stel je tactiek maar vast op, want het eerste potje op je nieuwe veld moet natuurlijk wel gewonnen worden!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.