Ongedierteplaag de kop indrukken

23-06-2021

Ongedierte zijn beestjes die mensen tot last kunnen zijn. De overlast die de beestjes veroorzaken kan zich op verschillende manieren uiten. Zo kan er bijvoorbeeld materiële schade ontstaan doordat de beestjes zich aan jouw bezittingen tegoed doen. Maar ongedierte kan bij jou ook gezondheidsschade aanrichten door de bacteriën die ze met zich meedragen. Kamp jij met een ongedierteplaag? Druk deze dan direct de kop in en laat een ongediertebestrijder langskomen. 

Bekende ongediertesoorten in Nederland

Wanneer men de term ongedierte hoort, wordt er vaak gelijk gedacht aan muizen en ratten. Dit betreft een terechte associatie. Deze beestjes zijn immers een bekende ongediertesoort in Nederland. Maar het zijn niet de enige beestjes die tot de categorie ongedierte behoren. In Nederland kennen we namelijk nog veel meer ongediertesoorten. Van kakkerlakken, kevers en mieren tot spinnen, vliegen en vlooien. Al deze beestjes kunnen voor veel overlast zorgen en behoren daarom allemaal tot de categorie ongedierte. Ook kleine beestjes zoals zilvervisjes en papiervisjes zijn ongediertesoorten. Deze kleine beestjes kunnen namelijk eveneens verschillende soorten schade aanrichten. Veroorzaken een van de hiervoor genoemde beestjes bij jou thuis overlast? Schakel dan een ongediertespecialist in voor bijvoorbeeld zilvervisjes bestrijden.

Houtworm en boktor

Andere beestjes die ook tot de categorie ongedierte behoren zijn de houtworm en de boktor. Deze ongediertesoorten worden doorgaans niet direct met ongedierte geassocieerd. Maar ze vallen wel degelijk met recht binnen deze categorie. De schade die deze beestjes aan kunnen richten, kan enorm groot zijn. Het zijn kleine beestjes die hout aantasten. De larven van deze beestjes voeden zich namelijk met het hout. Heb je last van houtworm of boktor in je woning? Dan is een tijdige bestrijding van dit ongedierte belangrijk. Wacht je te lang? Dan kan het zomaar zo zijn dat de houtconstructie van je woning ernstig wordt aangetast. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren die je uiteraard wilt voorkomen.

Verklein de kans op een ongedierteplaag

Elke ongediertesoort voedt zich met andere dingen. Waar muizen, wespen en mieren dol zijn op jouw voedingswaren. Zal een papiervisje zich daarentegen juist graag voeden met jouw fotoboeken op zolder. Hetgeen de ongediertesoorten eten verschilt per soort. Vaststaat wel dat elke ongediertesoort op zoek is naar voedsel. Door het voedsel voor deze beestjes te beperken, verklein je de kans op een ongedierteplaag. Sluit voedselverpakkingen in de keuken bijvoorbeeld goed af. Zo zal je minder snel muizen en mieren op bezoek krijgen. Zorg daarnaast voor een goede luchtvochtigheid en een goede hygiëne in huis. Zo geef je verschillende ongediertesoorten in jouw woning geen kans.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.