Groen en droog | Genieten van jouw tuin zonder zorgen

09-07-2021

De tuin is voor de meesten onder ons een plek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Vooral in het voorjaar en in de zomer zit men massaal in de tuin. Er wordt gebruik gemaakt van een barbeque, een drankje gedaan en vooral genoten van het weer. Om zonder zorgen gebruik te kunnen maken van de tuin, zijn er wel enkele aspecten waarmee je als tuineigenaar rekening kunt houden.

Hoe maak je ook tijdens regenachtige periodes goed gebruik van de tuin?

Hoewel de zon ons allen goed kan doen, krijgen we ook regelmatig te maken met zware regenbuien. Tijdens een regenbui wil je niet zonder een vorm van overkapping tijd in de tuin spenderen. Denk daarom alvast na over hoe je ook tijdens regenachtige weken optimaal gebruik kunt maken van de tuin. 

Een manier waarmee je de impact van een regenbui kunt verkleinen, is door een overkapping te plaatsen. Tijdens een regenbui schuil je onder de overkapping en wanneer de zon weer doorkomt en het stopt met regenen, zoek je weer een plek op in de zon. Een overkapping tuin is een musthave en is naast prettig voor eigen gebruik, ook een zeer goede investering. Zo voegt een goede overkapping waarde toe aan een woning en helpt het bij het vinden van een koper. 

Onderhoud de tuin goed

Het onderhouden van een tuin speelt een bepalende rol in hoeverre je tot ontspanning kunt komen in de tuin. Zo zorgt een slecht onderhoud al snel voor frustraties en kan het er zelfs voor zorgen dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de tuin. Voorkom dit en  knap je tuin op als het er momenteel niet netjes bijligt.

Een groendak biedt meerdere voordelen

Het heeft wellicht niet direct te maken met de tuin, maar een groendak is zeker de moeite waard om te benoemen in dit artikel. Een groen dak biedt namelijk vele voordelen waar weinig mensen van op de hoogte zijn. Zo kun je door een groen dak te plaatsen een hoger rendement behalen op zonnepanelen. Daarnaast draagt het positief bij aan het milieu. Het slaat namelijk CO2 op en zorgt voor een ruimere biodiversiteit. Een ander voordeel is dat een groendak zorgt voor een betere isolatie van het dak. Een groendak zorgt voor een temperatuurverschil van 4 graden.  

 

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.