Lamp met sensor

Franca Lakeman on 01-05-2020

's Avonds voor je deur op zoek naar je huissleutels is geen pretje als je geen zicht hebt. Gelukkig is de buitenlamp met sensor ontwikkeld, één van de slimste oplossingen voor in je tuin. Je hoeft nooit meer minutenlang te grabbelen in je tas. Daarbij is het natuurlijk handig om te zien waar je loopt. Een bewegingsensor is praktisch en energiebesparend. Naast een lamp die reageert op beweging is een buitenlamp met schemersensor ook een prima oplossing om je tuin licht te geven. Er zijn tegenwoordig zelfs smart lampen die je met je smartphone bedient! Daarom adviseert leefinjetuin jou graag in verlichting in je tuin allerlei buitenlampen!

Buitenlamp met schemersensor

Eén van de beste uitvindingen in de lampenwereld is de buitenlamp met dag en nacht sensor. Dit zijn lampen die op het licht van buiten reageren. Zodra het donker of licht wordt, gaat de lamp aan of uit. Er bestaan zelfs versies, waarbij je zelf kan instellen met welke lichtsterkte de lamp aan gaat. Deze lampen vallen onder de categorie; schemersensor. Hierdoor gaat je lamp niet met een klein beetje duister direct aan, maar kan je zelf bepalen wanneer de verlichting aan gaat. Je bespaart een hoop lichtenergie en uiteindelijk geld. Dit type buitenlamp wordt veel gebruikt in beveiliging. En is zeer aan te raden voor afgelegen woningen, zoals huizen in het bos.

lichtsensor

Buitenlamp met bewegingsensor

Het is eigenlijk een bewegingsmelder buiten, de lamp met bewegingssensor. Dit is een energiebesparende en vooral erg nuttige bron van verlichting. De naam van de lamp zegt het al; het is een sensor die op beweging reageert. De lamp springt simpelweg aan door beweging. Je hoeft niet meer minutenlang in je tas te graaien, op zoek naar je huissleutels. Daarnaast voorkom je ook een hoop onnodige valpartijen, omdat je ziet waar je loopt. De lamp wordt veelal als buitenwandlamp gebruikt en wordt vaak naast de voordeur geplaatst. Maar deze lamp is steeds vaker terug te vinden in achtertuinen en wordt ingezet als anti-inbraak systeem. Daarbij wordt de bewegingsensor lamp vaak gebruikt in woningen, bijvoorbeeld een ruimte zoals een kelder. Je hoeft niet meer lang te zoeken naar een verborgen lichtknopje. 

Solar buitenlamp met sensor

In het thema van duurzaamheid adviseren wij jou graag in de solar buitenlamp. Dit zijn lampen die werken door het zonlicht in je tuin. Het zonlicht wordt omgezet in elektrische energie die de lamp tijdens de donkere avonduren weer gebruikt. De elektrische energie wordt opgeslagen in de batterij van de lamp, waardoor verlichting mogelijk is! De meeste solarlampen hebben een levensduur van ongeveer zeven uur. Genoeg om in de avond met sfeerverlichting te genieten van een lekker drankje. De voordelen van solar verlichting in je tuin op een rijtje.

 • Duurzaam

 • Geen bedrading 

 • Veilig

 • Milieuvriendelijk

 • Makkelijk te plaatsen

De laatste tip voor het gebruiken van solar verlichting; plaats je lamp op plekken in je tuin waar zonlicht lang schijnt. Het ligt een beetje voor de hand, maar altijd handig om te onthouden.

Bewegingsmelder

Stappenplan: Hoe installeer je een bewegingsmelder buiten?

Leefinjetuin helpt jou graag je tuin zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarom hebben wij een handig stappenplan voor het installeren van een bewegingsmelder in je tuin. Hierdoor krijgen inbrekers geen kans en kan jij gerust op vakantie in de zomer!

 1. Schroef de melder open en plaats de batterijen op de juiste plek

 2. Koppel de bewegingsmelder aan het bedieningssysteem 

 3. Geef de bewegingsmelder een logische naam in het bedieningssysteem

 4. Zorg dat je de melder op een slimme plek staat, de bewegingen moeten in het bereik vallen van de melder (lees de instructies op de verpakking dus goed door)

 5. Boor bevestigingsgaten aan de achterkant van de melder

 6. Vervolgens markeer je op de muur, waar de melder komt

 7. Boor gaten en gebruik pluggen en schroeven om melder te bevestigen

Nu ben je klaar, om zonder zorgen tijd van je huis te besteden

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.