Hout in je tuin verwerken? Zo doe je dat!

04-01-2022

Of je nu een landelijke of moderne tuin hebt: hout is een materiaal dat altijd goed van pas kan komen. Dit natuurlijke materiaal kun je dan ook prima in je tuin verwerken. Hout kan jouw tuin een mooie uitstraling geven. Wil jij graag nog meer hout verwerken in je tuin? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Wij zetten hieronder wat tips op een rij, dus lees snel verder!

Houten vlonders

Wil je graag meer sfeer geven aan jouw terras? Dan kan het een goede optie zijn om na te denken over houten vlonders. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos, waardoor je kunt kiezen voor houten vlonders die perfect bij jouw tuin passen. Houten vlonders in een lichte kleur of juist gaan voor donker: aan jou de keuze!

Houten schutting

Wil je graag meer hout in je tuin verwerken? Een goede manier om dit te doen is om een houten schutting te plaatsen. Niet alleen kan dit jouw tuin een boost geven omdat het er mooi uitziet, ook is het functioneel. Met behulp van een schutting kun je namelijk meer genieten van je privacy in je tuin. Een houten schutting kun je kopen in verschillende soorten en materialen, waardoor je hier een ruime keuze in hebt. Belangrijk hierbij is om bij het kopen hiervan te letten op het soort hout en hoe onderhoudsvriendelijk dit hout is.

Houten tuinhuis

Heb jij ruimte nodig om je fietsen te stallen en tuingereedschap op te bergen? Dan kan een houten tuinhuis ook een goed idee zijn. Een tuinhuis geeft jouw tuin een leuke uitstraling en is natuurlijk geschikt om allerlei spullen op te bergen. Zeker goed om te overwegen dus!

Houten tuinmeubelen

Een andere manier om meer hout in je tuin te verwerken, is door houten tuinmeubelen te kopen. Er zijn heel veel soorten houten tuinmeubelen waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset, tuinbank, ligbedden, tuintafel of tuinstoelen. Met behulp van houten tuinmeubelen geef je jouw tuin nog meer een landelijke, traditionele uitstraling. Hierdoor zal het er ook meteen gezelliger uitzien. En dat niet alleen, want tuinmeubelen zijn natuurlijk hartstikke functioneel.

Houten bankje

Houten decoratie

Zeg je een gezellige tuin, dan zeg je tuindecoratie. Maar wist je dat er ook genoeg houten decoratie is waarmee je jouw tuin kunt opfleuren? Denk bijvoorbeeld eens aan houtsculpturen, een houten plantenbak, houten vogelhuis of een houten tuinbord. Heb je zelf twee rechterhanden? Dan kan het ook leuk zijn om hier zelf mee aan de slag te gaan. Want hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat jij die mooie houten decoratie voor de tuin gemaakt hebt?

Het is dus zeker mogelijk om meer hout in je eigen tuin te verwerken. Bovenstaande dingen kunnen je wellicht wat meer inspiratie geven. Door wat meer hout toe te voegen aan je tuin kun je jouw tuin een compleet andere uitstraling geven. Als jouw tuin wel wat vernieuwing kan gebruiken, kan dit dus zeker de moeite waard zijn om te overwegen. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.