De diversiteit van rolgordijnen

07-07-2021

Rolgordijnen zijn niet zomaar een van de meest voorkomende en bekende raamdecoratie. Dit heeft natuurlijk vele redenen, ze zijn veelzijdig, hebben vele voordelen en functies. In deze blog lees je informatie over de verschillende soorten rolgordijnen, materialen, transparanten en afmetingen. Op www.ilumio.nl kun je nog veel meer informatie vinden over rolgordijnen of andere raamdecoratie.

Rolgordijn

Een verduisterend rolgordijn

Verduisterende rolgordijnen zijn de perfecte raamdecoratie voor in je slaapkamer. Ze verduisteren volledig en zijn goed te combineren met overgordijnen. Met verduisterende rolgordijnen ben je zeker van je privacy en kun je gemakkelijk sfeer creëren in huis. Tijdens de warme zomermaanden kun je blij zijn met een verduisterend rolgordijn, deze hebben namelijk ook een isolerende functie. Ze houden namelijk de warmte buiten waardoor jij kunt genieten van je koele kamer. In de winter is natuurlijk andersom en blijft de warmte lekker in huis. Een verduisterend rolgordijn hoeft niet altijd uit een donkere stof te bestaan, ze de verduisterende stof zit namelijk aan de achterkant! Dit zorgt ervoor dat je ook met een lichtere kleur of tint je kamer nog steeds kunt verduisteren.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Als je je kamer niet volledig wilt verduisteren, dan zijn lichtdoorlatende gordijnen de ideale oplossing. Bij deze rolgordijnen komt er namelijk wel licht binnen. De rolgordijnen zorgen voor genoeg lichtinval maar je kunt niet door deze stof heen kijken. Hierdoor zijn ze dus ideaal voor je privacy. Een lichtdoorlatend rolgordijn bestaat dus uit een semi-transparante stof en komt vooral veel voor in woonkamers. Mensen hebben deze vaak aan de straatkant, omdat je hier niet door heen kunt kijken en dus ideaal is voor je privacy. Het schoonhouden van je rolgordijn is erg eenvoudig, je neemt deze eens in de zoveel tijd even af met een plumeau of vochtige doek. Door dit te doen gaat je rolgordijn nog langer mee. Dit geldt uiteraard voor alle transparanties.

Transparante rolgordijnen

Het mooie voordeel van transparante rolgordijnen is dat ze sfeer brengen aan iedere ruimte zonder dat je je uitzicht naar buiten verliest. De transparante stof is een stof waar je makkelijk doorheen kunt kijken. Dit betekent wel dat ze niet ideaal zijn voor je privacy. Het daglicht blijft altijd naar binnen schijnen, wel worden de felle zonnestralen gefilterd wat zorgt voor een warme en aangename sfeer in huis. Elk rolgordijn heeft verschillende voordelen en functies. Een rolgordijn op maat sluit perfect aan op je interieur en je raam. Rolgordijnen hebben een chique en gezellige uitstraling. Ook zijn ze goed te combineren met andere raamdecoratie zoals gordijnen.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.