Zijn kunstplanten wel realistisch genoeg?

22-04-2022

Hedendaagse kunstbloemen zijn zo levensecht en zorgvuldig vervaardigd dat het onmogelijk is om te bepalen of ze echt of nep zijn door er alleen maar naar te kijken. Zelfs het aanraken van de op zijde gebaseerde bladeren zal niet onmiddellijk een antwoord geven.

Daarom is er niet veel verschil tussen echt en nep als het op uiterlijk aankomt. Toch is er meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Laten we eens de feiten onder elkaar zeten om te kijken hoe echte planten zich verhouden tot kunstplanten. Hoe gemakkelijk het is om het te onderhouden, hoeveel het zal kosten in vijf jaar, en welke soorten planten zijn toegankelijk? Verder in dit artikel krijgt u hier meer informatie over.
 

Kunstbloemen

Onderhoud is essentieel.

Een actuele plant lijkt niet altijd in goede conditie. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals het feit dat het geen bloeiseizoen is, dat de plant niet consequent is gevoed of dat hij niet goed is gehydrateerd. Het kan ook zijn dat hij niet genoeg licht heeft gehad of juist te veel, en de temperatuur moet precies ideaal zijn voor een optimale gezondheid. Dat kan heel moeilijk zijn.

Een echte plant is een behoeftig lid van het huishouden, hoe je het ook bekijkt. Als je hem niet goed verzorgt, wat velen van ons nalaten, kan hij er uiteindelijk vreselijk uitzien of zelfs in de prullenbak belanden.

Kunstplanten daarentegen hebben aandacht nodig. Regelmatig afborstelen om vuil en aanslag te verwijderen komt uw kamerplanten ten goede (een verfkwast is hiervoor ideaal).

Uw op het zuiden gerichte buitenplanten hebben er baat bij als ze om de paar weken worden gedraaid om ongelijkmatig zonlicht te voorkomen. Het voordeel van deze bescheiden verzorging is dat u het kunt doen wanneer u maar tijd hebt; niets zal sterven of verwelken terwijl u weg bent of het vergeet.

U kunt ook ontsnappen aan al het snoeien en moeilijk spitten met kunstmatige tuinplanten.
 

Een breed scala aan opties

Tegenwoordig is de verscheidenheid aan bloemen en planten verbazingwekkend groot. U zult verwend worden met bloemen variërend van fuchsia's tot morning glory en van cyclamen tot flame roses. Dit geldt ook voor bomen en hagen, die onmiddellijke privacy bieden. De meeste populaire echte planten zijn nagemaakt in valse vorm. U zal dus waarschijnlijk uw favorieten vinden.

Kunstbloemen in huis en op het erf maken het leven niet alleen gemakkelijker, maar ook flexibeler. Echte planten, hoe versleten ze er ook uitzien of hoe verveelt u ze ook bent, moeten in het licht staan en tentoongesteld worden. Je kunt de kunstplanten aanpassen aan je stemming, inrichting of seizoen. Ze behouden hun vorm tot je ze weer wilt vervangen.

Kunstplanten kunnen om verschillende andere redenen geschikt voor u zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken over vergiftiging van uw honden of kinderen, omdat zo veel planten giftig zijn. Kunstplanten verlagen ook het blootstellingsgevaar voor mensen met astma of allergieën door pollen.

Waarom bladert u niet eens door het assortiment van Easyplants om de juiste bloesem of plant voor u te kiezen? U kunt er zeker van zijn dat u geld bespaart, het onderhoud minimaliseert en een ruime keuze hebt, en de resultaten spreken voor zich!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.