Hoe blijf je goed georganiseerd?

24-10-2022

Wanneer je georganiseerd bent, laat dit zien dat je goed voor je lichaam en geest zorgt. Daarnaast kan elk doel bereikt worden op het moment dat georganiseerd zijn een gewoonte is. Het is belangrijk om je huis te organiseren, zodat je er te allen tijde tot rust kunt komen. Echter, geldt dit ook voor de tuin, omdat dit een extensie van het huis is. Kan jouw tuin wat organisatie gebruiken? En heb je geen idee hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Maak je dan geen zorgen! In dit artikel zullen wij vertellen hoe een tuin georganiseerd kan blijven. 

Tuingereedschap organiseren

Organiseer alle spullen in de tuin 

Voordat dat je kunt beginnen met het organiseren van de tuin, is het belangrijk om te weten wat je allemaal in de tuin hebt liggen. Haal niet alle spullen tegelijk naar voren, maar doe dit in categorieën. Zo kun je beginnen met het bij elkaar zoeken van alle tuingereedschappen. Wanneer je hier een overzicht op hebt, kun je kijken welke gereedschappen je gaat houden, welke je wegdoet of weggeeft. Dit kun je vervolgens met alle spullen in de tuin doen. Als alles nagelopen is, is het tijd om de spullen te organiseren zodat alles makkelijk teruggevonden kan worden. Een assortimentsdoos kopen is een handige tool om kleine spullen in de tuin te organiseren. Hierbij kun je denken aan tuinzaden of kleine gereedschappen zoals spijkers, schroeven en meer. Het fijne aan deze dozen is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten en kleuren. Mochten er andere spullen zijn die makkelijk verloren kunnen gaan, dan kunnen deze ook hierin opgeborgen worden. 

 

Deel de tuin in 

Een andere manier om meer overzicht in de tijd te krijgen is met een vouwkrat. Je kunt een vouwkrat kopen in verschillende kleuren en formaten. Deze kunnen vervolgens in de tuinschuur gebruikt worden voor grote gereedschappen, bloempotten, zakken aarde en hydrokorrels. Andere artikelen die hierin opgeborgen kunnen worden zijn de kussens van de de tuinstoelen. Deze kunnen tijdens de koude dagen lekker droog blijven en wanneer het weer warm is, kunnen ze weer naar buiten komen. Verder kun je georganiseerd blijven door de tuin en de binnenkant van de tuinschuur een vaste indeling te geven. Tot slot is het belangrijk dat je alles netjes houdt door de tuin regelmatig na te lopen. 

In het kort, het is belangrijk dat je georganiseerd bent zodat je rust ervaart en overzicht hebt. In de tuin kun je dit voor elkaar krijgen door na te lopen wat je houdt en wat je weggeeft. Daarna kun je alle spullen opbergen in assortimentsdozen of vouwkratten. Het is belangrijk dat de tuin regelmatig nagelopen wordt, zodat het georganiseerd blijft.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.