Hoe beschermt u uw tuinmeubilair tijdens de wintermaanden?

26-01-2023

De winter kan hard zijn voor tuinmeubelen en het is belangrijk om de nodige maatregelen te nemen om ze te beschermen tegen het koude weer en de sneeuw. Het goede nieuws is dat er veel eenvoudige en kosteneffectieve manieren zijn om uw tuinmeubelen tijdens de wintermaanden te beschermen. Met een paar voorzorgsmaatregelen kunt u ervoor zorgen dat uw tuinmeubelen jarenlang meegaan. Van het afdekken van uw meubelen tot extra bescherming met een waterdichte kit, er zijn verschillende mogelijkheden om uw tuinmeubelen te beschermen tegen de winterse elementen. Lees verder voor meer informatie over hoe u uw tuinmeubelen tijdens de wintermaanden kunt beschermen.

Uw tuinmeubelen winterklaar maken

Uw tuinmeubelen winterklaar maken is een belangrijk onderdeel van de bescherming tijdens de wintermaanden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier volgen een paar van de meest gebruikte methoden om uw tuinmeubelen winterklaar te maken:

  • Uw meubels afdekken: Hoezen zijn een geweldige manier om uw meubels te beschermen tegen de winterelementen. Er zijn vele soorten hoezen die u kunt gebruiken, zoals dekens en dekzeilen. Houd er rekening mee dat hoezen tijdens de mildere wintermaanden moeten worden verwijderd om schimmelvorming te voorkomen.
  • Een waterdichtingsmiddel gebruiken: Er zijn tal van soorten impregneermiddelen die u kunt gebruiken om uw meubels te beschermen. Hieronder vallen verf, was en sprays. Waterdicht makende middelen kunnen meerdere jaren meegaan, maar moeten regelmatig opnieuw worden aangebracht.
  • Uw meubels binnen opbergen: Dit is een geweldige manier om uw tuinmeubelen te beschermen tegen de elementen, maar het is niet geschikt voor alle soorten meubilair. Rieten meubels zijn bijvoorbeeld niet geschikt om binnen op te slaan.

tuinmeubelen beschermen winter

Tuinmeubelen afdekken

Er zijn een paar manieren om uw tuinmeubelen tijdens de wintermaanden af te dekken. Een van de meest gebruikelijke manieren om uw meubels af te dekken is met een zwaar dekzeil. U kunt uw meubels ook afdekken met dekens of zelfs lakens. Het belangrijkste aspect van het afdekken van uw meubels is ervoor te zorgen dat er geen vouwen zijn, wat kan leiden tot roest. Een andere gebruikelijke methode om uw tuinmeubelen tijdens de winter af te dekken is met een sectionele hoes. Als uw meubels modulair zijn, kunt u een sectionele hoes kopen die perfect past. Deze hoezen zijn meestal gemaakt van stof of kunststof en zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. U kunt een sectionele hoes kopen bij de meeste tuinwinkels of online.

Een waterdichtingsmiddel gebruiken

Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen die u kunt gebruiken om uw tuinmeubelen te beschermen. De twee meest voorkomende soorten zijn verf en was. Hoewel beide goed werken, is verf het beste voor houten meubelen, terwijl was het beste is voor metalen meubelen. U kunt ook een combinatie van beide gebruiken. Een andere optie is het gebruik van een spray-on waterdichtmakend middel. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken en zijn geschikt voor de meeste soorten meubels. Er zijn ook waterafstotende middelen, die geschikt zijn voor plastic meubels. Waterafstotende middelen worden rechtstreeks op het oppervlak van het meubilair aangebracht en gaan enkele jaren mee. Houd er rekening mee dat deze middelen meerdere jaren meegaan, maar dat ze regelmatig opnieuw moeten worden aangebracht. Sommige middelen kunnen slechts eenmaal per jaar worden aangebracht, terwijl andere middelen om de paar jaar opnieuw moeten worden aangebracht. Om het beste impregneermiddel voor uw tuinmeubelen te vinden, kunt u een paar verschillende soorten uitproberen totdat u er een vindt die goed werkt voor uw meubelen.

Tuinmeubelen binnen opbergen

Uw tuinmeubelen binnen opbergen is een goede manier om ze tijdens de wintermaanden te beschermen. Vooral rieten meubelen zijn zeer geschikt om binnen op te slaan. Als u ervoor kiest uw meubelen binnen op te slaan, volg dan deze tips op. Verwijder eerst kussens en kussens om ze te beschermen tegen motten en andere insecten. Maak uw meubels vervolgens grondig schoon om vuil en viezigheid te verwijderen. Bewaar uw meubels ten slotte in een overdekte ruimte, zoals een garage, om ze te beschermen tegen stof en andere elementen. Als u een grote collectie tuinmeubelen hebt, kunt u ze opbergen in een schuurtje of een overdekte opslagplaats. Het is belangrijk dat u uw meubels grondig reinigt voordat u ze binnen opslaat. Volg deze tips en uw meubels zijn klaar voor gebruik in het voorjaar.

Uw tuinmeubelen schoonmaken

Het schoonmaken van uw tuinmeubelen is een belangrijk onderdeel van het beschermen ervan tijdens de wintermaanden. Hoewel veel tuinmeubelen kunnen worden schoongemaakt met een milde zeep en water, kunnen andere het beste worden schoongemaakt met een speciaal schoonmaakmiddel. Dit geldt vooral voor houten meubelen, die gevoelig zijn voor schimmel en rot. Gebruik bij het schoonmaken van uw tuinmeubelen een schone doek of spons om de verspreiding van vuil te voorkomen. Door uw meubelen regelmatig te reinigen, blijven ze in goede staat, ook als ze niet worden gebruikt. Regelmatig schoonmaken voorkomt ook schimmelvorming op uw meubels tijdens de wintermaanden. Als u een grote collectie houten meubels hebt, kunt u misschien beter een professionele schoonmaakdienst inhuren.

Tuinmeubelen opnieuw schilderen

Als uw tuinmeubelen tekenen van slijtage vertonen, kan het opnieuw verven van uw meubels een kosteneffectieve oplossing zijn. Er zijn een paar methoden om tuinmeubelen opnieuw te schilderen. Verf die geschikt is voor buitenmeubelen kan worden aangebracht met een kwast of verfroller. Voor meubels met ingewikkelde ontwerpen kan een spuitverf een betere optie zijn. Houd er rekening mee dat het opnieuw verven van uw tuinmeubelen de levensduur ervan kan verlengen. Het kan uw meubels ook een frisse nieuwe look geven. Als u houten meubels hebt, kunt u een verf op oliebasis gebruiken die water- en weerbestendig is. Als u uw meubels opnieuw verft, moet u het oppervlak grondig reinigen voordat u ze verft. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht en jarenlang meegaat.

Tuinmeubel reparatie

Als u scheuren of spleten op uw meubels ontdekt, kunt u een kit gebruiken om te voorkomen dat water naar binnen sijpelt en het metaal roest. U kunt ook houtvuller gebruiken om scheuren in houten meubels te repareren. Zorg er bij het repareren van scheuren en spleten in houten meubels voor dat u het oppervlak schuurt en grondig reinigt voordat u de kit aanbrengt. Als u een scheur repareert, gebruik dan een hechtmiddel om de scheur te vullen en een houtvuller voor kieren. Zorg ervoor dat u voldoende druk uitoefent bij het schuren en uitknijpen van het hechtmiddel en de houtvuller in de scheuren en spleten. Een andere optie voor het repareren van tuinmeubelen is het vervangen van de stof van een stoel of bank. Deze methode is het meest geschikt voor stukken die oud zijn of vaak zijn gebruikt. Om de stof van uw meubels te vervangen, begint u met het verwijderen van de oude stof van het meubelframe. Zodra u de oude stof hebt verwijderd, kunt u een nieuwe stof kopen die geschikt is voor buitenmeubilair en deze op het meubelframe naaien.

Scheuren en spleten

Als u kieren en spleten onbehandeld laat, kunnen ze een vuilmagneet worden. Dit kan leiden tot roest, wat kan leiden tot roestvlekken op uw meubels. Om dit te voorkomen, kunt u een kit gebruiken om deze gebieden te beschermen tegen water. U kunt ook roestwerende verf kopen, die geschikt is voor gebruik op de meeste meubeltypes. Als u uw meubels niet opnieuw wilt verven, kunt u proberen met roestwerende verf kieren en spleten af te dichten. Roestwerende verf is gemakkelijk aan te brengen, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en gaat jaren mee.

Tuinmeubelen opnieuw verzegelen

Als uw meubels zijn blootgesteld aan water of zware weersomstandigheden, moet u ze misschien opnieuw afdichten. Als u niet weet hoe lang uw meubels buiten hebben gestaan, kunt u het beste opnieuw beginnen met een nieuwe laag kit. Er zijn een paar methoden om uw tuinmeubelen opnieuw te sealen. U kunt een kwast gebruiken om een verse laag verf aan te brengen of een verfroller om een verse laag kit aan te brengen. U kunt ook een spuitpistool of spuitbus gebruiken, maar zorg ervoor dat u een verf of kit kiest die geschikt is voor tuinmeubelen. Als u uw meubels opnieuw gaat sealen, moet u het oppervlak eerst goed schoonmaken. Dan hecht de kit beter en gaat hij langer mee.

Tips om uw tuinmeubelen tijdens de wintermaanden in goede staat te houden

Zoals u ziet, zijn er veel manieren om uw tuinmeubelen tijdens de wintermaanden te beschermen. Volg deze tips om uw meubels in goede staat te houden tijdens de winter. Ten eerste, maak uw meubels regelmatig schoon. U kunt een milde zeep en water gebruiken om rieten meubels schoon te maken. Voor houten meubels kunt u een milde zeep of een speciaal schoonmaakmiddel gebruiken. Ten tweede, berg uw meubels tijdens de wintermaanden binnen op. Ten slotte beschermt u uw meubelen tegen weersinvloeden met hoezen, waterbestendige middelen of andere methoden.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.