Gordijnen

24-05-2022

Gordijnen; wie kent ze niet? Gordijnen zijn een onmisbaar onderdeel in je interieur! Niet alleen zorgen ze voor de juiste filtering van het licht, maar het werkt bovendien geluiddempend en zorgt voor een prachtige omlijsting van je zonlicht. Met zoveel keuze op de markt is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien, maar we vertellen je graag over de meest bekende mogelijkheden!

Voor elk huis een gordijn

Jouw gordijnen zijn namelijk volledig naar smaak samen te stellen. Allereerst maak je een keuze in het soort gordijn. Ga je voor overgordijnen, vitragegordijnen of toch inbetweens? Dan komt de keuze in kleur, stof en lichtdoorlatendheid. Als je denkt dat je er eindelijk bent, valt er nog de keuze te maken in het bedieningssysteem en het ophangsysteem. Zo zijn er gordijnen die aan een gordijnroede komen te hangen, maar je kunt ook kiezen voor een rails. Je kunt je gordijnen zelfs automatisch openen en sluiten!

Complementeer de basis van jouw huis

Voordat je een keuze maakt, is het van belang dat je goed kijkt naar de basis. Hoe ziet jouw huis eruit en hoe zou je jouw smaak en interieur omschrijven? Als je huis redelijk landelijk ingericht is, kunnen moderne gordijnen aan een rails soms mismatchen. Natuurlijk is er geen vast antwoord op deze vragen en kunnen gordijnen onderling altijd anders gecombineerd worden, om zo het verrassingseffect te vergroten.

Hoe wil je de lichtdoorlatendheid hebben?

Wel kun je kijken naar de praktische wensen en keuzes. Heb je bijvoorbeeld veel ramen op het zuiden, dan kan het behoorlijk warm worden. Overgordijnen zijn het dikste soort gordijnen en zijn dus zeer zonwerend, waardoor deze goed in te zetten zijn om de warmte buitenshuis te houden. Wil je juist wel lekker die zon in huis, maar toch een beetje privacy? Dan zijn inbetweens of vitrages een goede keuze voor jou!

Goed advies en altijd vrijblijvend

Zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Kom anders eens langs bij woonwinkel De Spannevogel in Hengelo (Gld.) voor vrijblijvend advies. Bij deze winkel kun je namelijk alle opties in het echt bekijken en kunnen ze je het beste adviseren voor jouw situatie!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.