Een speelhuisje is een aanwinst voor je tuin

Franca Lakeman on 20-01-2020

Momenteel leven we in een wereld waar ontzettend veel mogelijk is. Innovatie en technologie creëren constant vernieuwing en verandering. Ondanks de stevige groei van de digitale tijdperk, zijn er steeds meer mensen die waarde hechten aan menselijk contact. Vooral voor kinderen is buiten spelen met leeftijdsgenootjes, uiterst belangrijk om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Hierdoor leren ze van jongs af aan hoe ze moeten spelen, samenwerken en krijgen tegelijkertijd voldoende lichaamsbeweging. Om die reden geven wij jou graag inzicht en informatie in speelhuisjes!

Meisje in boomhutSpeelhuis

Een speelhuis biedt een perfecte oplossing om kinderen spelenderwijs in beweging te krijgen. Er zijn talloze ontwerpers die verschillende varianten van speelhuisjes hebben gemaakt. Of je nu een glijbaan buiten installeert of zelf een houten huisje maakt; groot buitenspeelgoed is voor zowel ouders als kinderen een oplossing. Tegenwoordig zijn er duizenden opties om uit te kiezen, waardoor je niet meer weet waar je moet beginnen. Hieronder een kort lijstje met populaire speeltoestellen:

Kortom er zijn duizenden soorten speelhuisjes die verschillen in formaat, materiaal en onderdelen. Zo zijn er volledige houten huisjes die eruitzien als een compleet minnie huisje voor kinderen. Voorzien van een schommel, glijbaan en zelfs een deur! Zo kunnen ze de hele dag  buitenspelen en opgaan in hun eigen fantasiewereld.

Top buitenspeelgoed

Als je tuin te klein is voor een speeltoestel, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden. Kinderen zijn creatief en weten zich snel te vermaken. Stel dat je een voortuin wat meer ruimte heeft, dan kan je ervoor kiezen om een zandbak aan te leggen. Het nadeel van een zandbak in je tuin, is dat je kinderen snel vies worden. Dat kinderen snel vies worden, hoort er nu eenmaal bij. Maar wees je wel bewust van de hoeveelheid zand wat je kind naar binnen sleept. Speelgoed wat ervoor zorgt dat je kind genoeg lichaamsbeweging krijgt is natuurlijk de trampoline. Om ongelukken te voorkomen is het handig om een net om de trampoline te plaatsen. Of je voorstander bent van een speelhuis, trampoline of schommel al deze voorwerpen helpen in de sociale/sportieve ontwikkeling van je kinderen. 

Verzameling houten plankenStappenplan: bouw je eigen houten huisje

Speelhuisjes kunnen aardig wat geld kosten. Al helemaal als je een totaalpakket aanschaft en het huisje door vakmannen laat installeren. Daarom geven we jou graag tips om zelf een huisje te bouwen. In verband met het formaat waar je voorkeur aan geeft, moet je zelf de afmetingen bepalen. Wij hebben in ieder geval een kort lijstje gemaakt voor de nodige materialen.

Benodigde materialen

  • Palen

  • Een schuurmachine

  • Schutting scharnieren

  • Golfplaten

  • Emmer

  • Korte en lange zaag

  • Schroeven

  • Werktafel

  • Boormachine

Als volgt het stappenplan:

  1. Maak allereerst een secure afmeting van elk onderdeel van het tuinhuisje

  2. Zaag vervolgens alle tuinpalen op maat

  3. Maak een inkeping in de palen waar je draagbalk wilt plaatsen

  4. Zet een draagbalk in elkaar voor extra stevigheid

  5. De draagbalk moet de omvang hebben van het huisje

  6. Zet de draagbalk vast in met de palen

  7. Je hebt nu het geraamte van het huisje gemaakt

  8. Gebruik een boormachine om de vloer vast te schroeven

  9. Zorg dat de draagbalk goed vast zit 

  10. Boor de planken vast aan de vloer van het huisje

  11. Zaag de golfplaten uit voor het dak

  12. Zorg dat de golfplaten een stukje uitsteken aan de voorkant

  13. Schroef de golfplaten vast met golfschroeven

  14. Maak met steigerhout een trappetje

  15. Gebruik de schuurmachine om het huisje mooi glad te strijken

Het heeft wat tijd en energie gekost, maar nu heb je een prachtig houten huisje gemaakt! 



 

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.