Een kerstboeket als cadeau, waarom niet?

21-12-2021

Tijdens de feestdagen draait alles om samenzijn en elkaar verwennen. Met en kerstboeket geef je jouw geliefde, vriend, collega of kennis een mooi cadeau met daarbij een mooie betekenis. Cadeaus geven is een blijk van waardering, maar het kan moeilijk zijn om te kiezen welk cadeau nu bij wie past. Met een bloemen boeket ga je bijna nooit fout, dus is het het proberen waard. 

Wist jij dit ook al?

Een veel voorkomende bloem in kerstboeketten is de tulp. Zoals velen inmiddels wel weten komt de tulp niet uit Nederland, maar uit Turkije. Dit hebben ze wereldkundig gemaakt door in Istanbul het grootste tulpentapijt ter wereld tentoon te stellen. Desalniettemin gebruiken we in Nederland tulpen voor allerlei verschillende gelegenheden. Zo ook om cadeau te doen in een mooi kerstboeket.

Kerstboeket

Waarom wel, en voor wie?

Voor wanneer je moeite hebt met het verzinnen van een cadeau is een boeket altijd een goed idee. Ze zijn een mooie toevoeging aan het interieur en fleuren het huis op. Zeker tijdens kerst! Tijdens de feestdagen zijn er vaak nóg mooiere boeketten met diverse bloemen. Geef in deze tijd bijvoorbeeld een kerstboeket cadeau aan een dierbare vriend, familielid of iemand anders die je wil bedanken. Voor wie moeite heeft met zijn gevoelens uiten met woorden kunnen bloemen een goede vervanging zijn. 

Van bloemenboeket naar kerstboeket

Wanneer verschilt een normaal bloemenboeket dan van een kerstboeket? Dat verschil zit hem in de kleuren die er gebruikt worden en bovenal, de bloemen. Bloemen groeien en bloeien op verschillende momenten van het jaar. In een kerstboeket vind je winterbloemen zoals bijvoorbeeld:

  • Tulpen
  • Kerststerren
  • De helleborus, ofwel kerstroos 
  • Takken van een hulst

Zo zijn er nog meer bloemen die het kerstboeket kunnen aanvullen, maar wat opvalt is dat de kleuren standaard rood, groen en wit zijn. Deze kleuren zijn typerend voor kerst en daarom veel gebruikt in de boeketten. Om een boeket nog een extra vleug kerst mee te geven worden er vaak ook kerstballen of witte engels op stokje aan toegevoegd. 

Het gemak van een boeket cadeau geven

Als je nu echt geen tijd hebt om na te denken over een kerstcadeau, of alles in de winkels is al uitverkocht. Dan kun je altijd terugvallen op bloemen bestellen. Ga voor een boeket in de kerstsfeer of kies een boeket uit dat perfect bij de voorkeuren van de ontvanger past. Bloemen vallen altijd in de smaak en er is voor ieder wat wils. Ze worden zo aan de deur bezorgd en kies zelf voor een leuk kaartje erbij, een mooie verpakking of een stijlvolle vaas. Personaliseer hem zoals jij wil en je bent klaar voor de kerstdagen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.