Drie dingen om te doen in je tuin

23-05-2022

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat je genoeg plek hebt om lekker te ontspannen en thuis te blijven. Want genieten van het mooie weer kan namelijk ook prima in je eigen achtertuin of balkon. Als je niet meer weet wat je nog in je tuin kunt doen, hebben wij een aantal leuke tips voor je.

Dingen om te doen in je tuin

Er zijn heel wat dingen waar je vast nog niet aan gedacht had die je kunt gaan doen in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld dieren gaan tellen. Denk aan het tellen van vogels, muggen of bijen. Inmiddels zijn er zoveel verschillende soorten tellingen, dat je altijd wel iets te tellen hebt. Maar ook lekker luieren en bakken in de zon is een goede optie. En bij slecht weer is dit een alternatief; met de laptop op de bank een gokje wagen.

Dieren tellen

Ten eerste kun je beginnen met het tellen van dieren in je tuin. Want er fladdert meer moois rond dan je zelf zou denken. Zo is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om je aan te sluiten bij verschillende Nationale Tellingen. Denk bijvoorbeeld aan de Nationale Bijentelling of de Nationale Vogeltelling. Dat betekent niet dat je de hele dag insecten hoeft te gaan tellen; een half uurtje is voldoende. Op die manier heb je in ieder geval wat leuks te doen en help je wetenschappers om meer inzicht te krijgen van de populatie in Nederland.

Begin je eigen moestuintje

Het aanschaffen van producten in de winkel wordt steeds duurder. Steeds meer producten zijn bovendien lastiger te verkrijgen of voor een woekerprijs te koop. Veel mensen klagen vaak dat gezond eten veel duurder is dan ongezond eten. Maar je kunt twee dingen doen: of blijven klagen, of zelf het heft in handen nemen. Dat kan prima als je een klein tuintje hebt of zelfs een balkon. Het maakt niet uit of je een grote achtertuin of een postzegelformaat tuintje hebt, een moestuintje is altijd een goed idee. Je hoeft ook niet de hele tuin te verbouwen. Een klein hoekje in de tuin is vaak al voldoende om te beginnen met het telen van je eigen aardbeien, boontjes of andere gewassen.

Moestuin

De spullen die je nodig hebt om aan een moestuintje te beginnen haal je gewoon bij de tuinwinkel. Vaak is wat gereedschap en plantjes of zaadjes al voldoende om te beginnen.

Lekker zonnen

Als de zon schijnt, is het leven een stuk mooier. En als je al de hele week ‘aan’ hebt gestaan, is het nu fijn om een keertje ‘uit’ te staan. Bijvoorbeeld door eens een weekendje land helemaal niets te doen. Koop een hangmat en span deze in de tuin. De tuin is bij uitstek de plek om lekker te gaan luieren. Dat hoef je niet helemaal alleen te doen. Ook je partner of kinderen zullen het fijn vinden om even op krachten te komen in de hangmat. Wist je dat er zelfs tweepersoons hangmatten bestaan? Of de dubbeldekker? Zo ben je nooit alleen en kun je samen genieten van je eigen stukje natuur.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.