5 voordelen van een screendoek

02-03-2021

Een screendoek is een van de populairste types zonwering. Ben jij van plan binnenkort nieuwe zonwering aan te schaffen en zit je denken aan een screendoek? Dit kan zeker een goede keuze zijn. Om jou een beter beeld te geven, zetten wij in dit artikel 5 voordelen van een screendoek op een rij.

De zon buiten houden

Een screendoek valt onder de categorie zonwering, dus het heeft de bedoeling om de zon buiten te houden. Het is gebleken dat een screendoek in staat is tot wel 90% van het zonlicht te reflecteren. Met een screendoek ben je in staat jouw hele raam af te dekken en dus veel zon tegen te houden. Door te kiezen voor een screendoek, houd je dus je huis lekker koel omdat er nauwelijks warmte naar binnendringt.

Je kunt nog naar buiten kijken, maar anderen niet naar binnen

Een ander groot voordeel van een screendoek is dat je er altijd nog doorheen kunt blijven kijken. Echter kan iemand vanaf buiten niet bij jou naar binnenkijken. Dit is fijn voor de privacy, want zo voorkom je dat iemand steeds naar binnen kijkt in jouw huis.

Als je kiest voor een screendoek, hoef je bovendien ook niet te verwachten dat als je deze sluit je direct in het donker zit. Dit in tegenstelling tot een rolluik, waar dit wel het geval is. Screendoeken zijn namelijk in staat om nog wel wat licht door te laten.

Screendoek

Heel veel keuze

Screendoeken zijn in allerlei verschillende soorten verkrijgbaar. Dit is fijn, want zo kun je zelf kiezen wat je het beste bij jouw woning vindt passen. Zo zijn er allerlei screendoek kleuren, dus je kunt het helemaal naar jouw eigen wensen aanpassen. Als je kiest voor een screendoek, heb je vaak meer opties waar je uit kunt kiezen dan bij andere zonwering. Een goed voorbeeld van een optie die je hebt als je kiest voor een screendoek, is om een screendoek met tourniquets te kopen.

Gebruiksgemak

Een ander voordeel van een screendoek is het gebruiksgemak dat het te bieden heeft. Waar je bij bijvoorbeeld een rolluik nog moeite kunt hebben met het schoonmaken hiervan, is dit bij een screendoek een stuk minder tijdrovend. Bovendien zijn de screendoeken van tegenwoordig van hoge kwaliteit gemaakt, waardoor je jezelf niet snel druk hoeft te maken over eventuele problemen.

Beschikbaar voor zowat ieder raam

Je hoeft niet bang te zijn dat er geen screendoek beschikbaar is voor het raam van jouw woning. Tegenwoordig zijn er namelijk talloze verschillende soorten screendoeken beschikbaar, waardoor er ook screendoeken beschikbaar zijn voor jouw raam. Omdat ieder raam een andere maat heeft, worden screendoeken vaak op maat voor jou gemaakt. Dit is natuurlijk ontzettend fijn, want je hoeft jezelf hierdoor niet druk te maken over dat het niet gaat passen. Heb je al een screendoek voor een bepaald raam in je woning, maar is deze wel weer eens aan vervanging toe? Dan kan je ook makkelijk je screendoek vervangen.

Al met al zitten er dus een hoop voordelen aan een screendoek. Mocht je dus van plan zijn om nieuwe zonwering te kopen, is het zeker goed om deze optie te overwegen. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.