Zo kies je een nieuw zonneschermdoek

20-01-2021

Je zonnescherm kan gemakkelijk jaren meegaan. Maar toch komt het moment dat je denkt: ‘eigenlijk is het niet meer zo mooi’. Je kunt dan kiezen voor een compleet nieuwe zonwering. Maar je kunt nog veel beter alleen het doek vervangen. Het systeem zelf is meestal nog goed. Het zonneschermdoek vervangen is een stuk goedkoper. Maar hoe kies je een nieuw zonneschermdoek?

Zonnescherm

Tip 1. Let op kwaliteit

Ga je op zoek naar zonneschermdoeken? Dan let je daarbij als eerste op de kwaliteit. Kies voor een bekend merk en een goede aanbieder. Je kunt natuurlijk een zo goedkoop mogelijk zonneschermdoek bestellen, maar dan heb je al snel problemen. Een goed doek gaat met gemak 10-15 jaar mee, terwijl een slechte kwaliteit doek al binnen enkele jaren verkleurt en lelijk wordt.

Tip 2. Kies een mooie kleur

Als je het zonneschermdoek vervangt, is het natuurlijk niet nodig om dezelfde kleur te kiezen. Kijk eens wat er mooi bij je woning past. Misschien blijkt een heel andere kleur mooier te zijn. Tegenwoordig zijn vooral grijstinten en witte tinten populair. Maar dat betekent niet dat je alleen die kunt kiezen. En daarbij komt: wil je een effen zonneschermdoek, of ga je voor een patroon van strepen in verschillende kleuren? Kortom: keus genoeg bij het uitzoeken van mooie zonneschermdoek kleuren.

Tip 3. Inclusief montage?

Bij een nieuw zonneschermdoek heb je vaak de optie om het te laten monteren. Dat kan praktisch zijn wanneer je daar zelf niet toe in staat bent. Misschien zie je het gewoon niet zitten of ben je er lichamelijk niet toe in staat. Toch is het geen moeilijke klus, dus bedenk van tevoren of je dit wel of niet wilt. Kun je zelf je zonneschermdoek vervangen, dan kan je dat heel wat geld besparen bij je bestelling.

Tip 4. Een doek op maat

Er zijn zonneschermdoeken in standaard maten te vinden. Ze zijn echter vrij zeldzaam, want elk zonnescherm heeft andere afmetingen. Je begint dus met het goed opmeten van je zonnescherm. Daarna kun je kijken of je iets hebt aan een standaard maat zonneschermdoek. In de meeste gevallen zul je toch kiezen voor een doek op maat. De prijs die daarbij vermeld staat, is de prijs per vierkante meter oppervlakte van het doek.

Tip 5. Afwerking van het doek

Een zonweringdoek kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Je wilt natuurlijk een doek dat aan de onder- en bovenkant goed is omgezoomd. In deze zoom kun je dan de doekpees bevestigen. Heeft het nieuwe doek deze zoom niet, dan is het bevestigen heel erg lastig en vaak zelfs onmogelijk. Aan de zijkanten is het doek het beste voorzien van een zoom of een sealband. Dit zorgt dat het doek aan de zijkanten extra sterk is en niet snel zal scheuren, ook niet als het waait.

Een nieuw zonneschermdoek kies je niet elke dag. Het is dus verstandig om even goed te kijken welk doek je graag wilt hebben. En welke kleur zie je het liefst? Om je keus zo goed mogelijk te maken check je deze 5 praktische tips om een zonneschermdoek te kiezen.

 

Zonneschermdoek Zonneschermdoek Zonneschermdoek Zonneschermdoek

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.