Top 5 Beste snoeischaren

12-05-2023

Als je regelmatig in de tuin werkt, dan is een goede snoeischaar onmisbaar. Er zijn verschillende soorten snoeischaren op de markt, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. In deze tekst vind je de top 5 beste snoeischaren, inclusief elektrische snoeischaar, accu snoeischaar, hand snoeischaar, takkenschaar en algemene tuinsnoeischaar.

Elektrische snoeischaar

De elektrische snoeischaar is de ideale snoeischaar voor wie veel moet snoeien en/of wie moeite heeft met handmatig knippen. Met deze snoeischaar kun je zonder veel kracht te zetten takken en stengels snoeien. De meeste elektrische snoeischaren hebben een oplaadbare batterij en zijn voorzien van verschillende messen en instellingen. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten snoeiwerk.

Top 3 elektrische snoeischaren

 1. Bosch Keo
  De Bosch Keo is een krachtige en handzame elektrische snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 80 mm dikte. Hij heeft een Lithium-Ion accu waarmee je tot 190 snoei bewegingen kunt maken. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de Keo comfortabel in de hand en is hij geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

 2. Black+Decker GPC1820L20-QW
  De Black+Decker GPC1820L20-QW is een krachtige elektrische snoeischaar met een Lithium-Ion accu. Hij is geschikt voor het snoeien van takken tot 20 cm dikte. Dankzij de telescopische steel kun je de Black+Decker GPC1820L20-QW verlengen tot 4 meter, waardoor hij geschikt is voor het snoeien van hoge bomen en struiken.

 3. Makita DUH523Z
  De Makita DUH523Z is een krachtige en compacte elektrische snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 15 mm dikte. Hij heeft een Lithium-Ion accu en een ergonomische handgreep, waardoor de Makita DUH523Z comfortabel in de hand ligt en geschikt is voor langdurig snoeiwerk.

Accu snoeischaar

De accu snoeischaar lijkt veel op de elektrische snoeischaar, maar heeft een belangrijk voordeel: hij is volledig draadloos. Je kunt deze snoeischaar dus overal gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een stopcontact in de buurt. De meeste accu snoeischaren hebben ook verschillende messen en instellingen, zodat je ze voor verschillende snoeiwerkzaamheden kunt gebruiken.

Top 5 Accu snoeischaren

 1. Bosch AdvancedShear 18V-10
  De Bosch AdvancedShear 18V-10 is een krachtige en handzame accu snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 25 mm dikte. Hij heeft een Lithium-Ion accu waarmee je tot 450 snoei bewegingen kunt maken. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de Bosch AdvancedShear 18V-10 comfortabel in de hand en is hij geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

 2. Felco Powerpack
  De Felco Powerpack is een krachtige en duurzame accu snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 35 mm dikte. Hij heeft een Lithium-Ion accu waarmee je tot 4.000 snoei bewegingen kunt maken. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de Powerpack comfortabel in de hand en is hij geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

 3. Reichlër® Elektrische Snoeischaar
  De Reichlër® Elektrische Snoeischaar is een krachtige accu snoeischaar met een Lithium-Ion accu. Hij is geschikt voor het snoeien van takken tot 40 mm dikte. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de Reichlër® Elektrische Snoeischaar comfortabel in de hand en kun je er langdurig mee snoeien zonder vermoeid te raken.

 4. Mardin Elektrische Snoeischaar
  De Mardin Elektrische Snoeischaar is een compacte en krachtige accu snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 30 mm dikte. Hij heeft een Lithium-Ion accu waarmee je tot 80 snoei bewegingen kunt maken. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de Mardin Elektrische Snoeischaar comfortabel in de hand en is hij geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

 5. Makita DUP361Z
  De Makita DUP361Z is een krachtige en veelzijdige accu snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 33 mm dikte. Hij heeft een Lithium-Ion accu en een ergonomische handgreep, waardoor hij comfortabel in de hand ligt en geschikt is voor langdurig snoeiwerk.

Hand snoeischaar

De hand snoeischaar is de meest bekende snoeischaar. Hij is compact, licht van gewicht en eenvoudig in gebruik. De meeste hand snoeischaren hebben een veermechanisme, waardoor je de snoeischaar eenvoudig kunt openen en sluiten. Hand snoeischaren zijn vooral geschikt voor het snoeien van kleine takken en stengels.

Top 5 Hand snoeischaren

 1. GARDENA Comfort B/M Bypass snoeischaar
  De GARDENA Comfort B/M Bypass snoeischaar is een handsame snoeischaar. Hij is geschikt voor het snoeien van takken tot 24 mm dikte. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de GARDENA Comfort B/M Bypass snoeischaar comfortabel in de hand en kun je er langdurig mee snoeien zonder vermoeid te raken.

 2. Felco 2 Snoeischaar
  De Felco 2 Snoeischaar is een krachtige en veelzijdige snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 25 mm dikte. De messen zijn van eerste kwaliteit gehard staal. De Felco 2 Snoeischaar staat voor hoge kwaliteit en is gemaakt in Zwitserland.

 3. Bahco PXR-M2
  De Bahco PXR-M2 is een hand snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 25 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep met een soft grip coating en een uniek hefboommechanisme dat zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Dit maakt de Bahco PXR-M2 zeer geschikt voor het snoeien van zowel zachte als harde houtsoorten.

 4. Fiskars PowerGear X Bypass PX94
  De Fiskars PowerGear X Bypass PX94 is een hand snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 20 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep met een soft grip coating en een uniek Fiskars PowerGear X Bypass mechanisme dat zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Dit maakt de PX94 zeer geschikt voor het snoeien van zowel zachte als harde houtsoorten.

 5. Wolf-Garten Premium Plus RS4000
  De Wolf-Garten Premium Plus RS4000 is een hand snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 22 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep met een soft grip coating en messen van hoogwaardig staal. Dit maakt de Wolf-Garten Premium Plus RS4000 zeer geschikt voor het snoeien van zowel zachte als harde houtsoorten.

Takkenschaar

De takkenschaar is een zeer krachtige snoeischaar die geschikt is voor het snoeien van dikkere takken en stengels. Deze snoeischaren hebben vaak lange handvatten, waardoor je meer kracht kunt zetten en takken kunt snoeien die te dik zijn voor een gewone snoeischaar. Takkenscharen zijn vooral geschikt voor het snoeien van fruitbomen en andere bomen met dikke takken.

 1. Felco 231
  De Felco 231 is een professionele takkenschaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 35 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep die comfortabel in de hand ligt en messen van hoogwaardig staal. De messen van de Felco 231 zijn vervangbaar en kunnen eenvoudig worden geslepen.
   
 2. Bahco P126-22-F
  De Bahco P126-22-F is een krachtige takkenschaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 35 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep met een soft grip coating en messen van hoogwaardig staal. Dit maakt de Bahco P126-22-F zeer geschikt voor het snoeien van fruitbomen, notenbomen en andere bomen met dikke takken.
   
 3. Fiskars PowerGear X Bypass LX94
  De Fiskars PowerGear X Bypass LX94 is een krachtige takkenschaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 50 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep met een soft grip coating en messen van hoogwaardig staal. Dit maakt de Fiskars PowerGear X Bypass zeer geschikt voor het snoeien van zowel zachte als harde houtsoorten.
   
 4. ARS LPB-30M
  De ARS LPB-30M is een professionele takkenschaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 30 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep die comfortabel in de hand ligt en messen van hoogwaardig staal. De messen van de ARS LPB-30M zijn vervangbaar en kunnen eenvoudig worden geslepen.
   
 5. Gardena Comfort 600
  De Gardena Comfort 600 is een takkenschaar die geschikt is voor het snoeien van takken tot 42 mm dikte. Hij heeft een ergonomische handgreep met een soft grip coating en messen van hoogwaardig staal. Dit maakt de Comfort 600 zeer geschikt voor het snoeien van fruitbomen, notenbomen en andere bomen met dikke takken.

Tuinsnoeischaar

De tuinsnoeischaar is een algemene snoeischaar die geschikt is voor verschillende soorten snoeiwerkzaamheden. Deze snoeischaren hebben vaak een handvat met een antislip coating, zodat je ze goed kunt vasthouden. Ook hebben ze vaak een veermechanisme, waardoor je ze eenvoudig kunt openen en sluiten. Tuinsnoeischaren zijn vooral geschikt voor het snoeien van bloemen, struiken en kleine takken.

Er zijn verschillende soorten snoeischaren op de markt, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. De beste snoeischaar hangt af van het snoeiwerk dat je van plan bent om te doen. Voor het snoeien van kleine takken en stengels is een hand snoeischaar de beste keuze, terwijl een takkenschaar geschikt is voor het snoeien van dikkere takken. Als je veel moet snoeien en/of moeite hebt met handmatig knippen, dan is een elektrische of accu snoeischaar een goede keuze. Voor algemene snoeiwerkzaamheden kun je het beste kiezen voor een tuinsnoeischaar.

Kies de juiste snoeischaar

Welke snoeischaar je ook kiest, het is belangrijk om te zorgen dat de messen scherp zijn en de snoeischaar goed is onderhouden. Dit zorgt niet alleen voor een beter snoeiresultaat, maar ook voor een langere levensduur van de snoeischaar. Met de juiste snoeischaar kun je je tuin makkelijker en sneller onderhouden, en kun je genieten van een prachtige tuin met gezonde planten en struiken.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.