Welke kosten komen er kijken bij een terrasoverkapping?

23-10-2023

Ben je steeds meer aan het overwegen om een terrasoverkapping aan huis te laten realiseren? Bijvoorbeeld omdat je op deze manier nog meer kunt genieten van de buitenruimte die je hebt? In dat geval ben je je vast en zeker erg druk bezig met verdiepen in alle opties die er zoal zijn voor je eigen buitenruimte. Wat voor kosten daarbij komen kijken, is daar een erg belangrijk onderdeel van. Wat het totale kostenplaatje is, hangt af van een aantal factoren. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet in dit blog. 

Let altijd goed op het type materiaal van een terrasoverkapping 

Een van de grootste factoren die de kosten voor de terrasoverkapping bepalen tijdens een terrasoverkapping kopen, is het type materiaal. Meer en meer mensen maken daarom de keuze voor een terrasoverkapping van aluminium. Waarom? Het materiaal is relatief aantrekkelijk qua prijs, heeft een luxe uitstraling en een enorm lange levensduur. Daarnaast is een terrasoverkapping van aluminium ook in een breed scala aan kleuren te verkrijgen, zodat het ontwerp haarfijn aansluit op de stijl van de woning. 

De grootte van de terrasoverkapping bepaalt voor een erg groot deel de prijs 

Maar let ook altijd goed op de grootte van de terrasoverkapping. Kies je bijvoorbeeld voor een ontwerp over de gehele lengte van de woning? Dan ben je natuurlijk meer kosten kwijt in vergelijking met een gedeeltelijke aanbouw aan de woning. Maar ook de hoeveelheid glas die je in het ontwerp terug laat komen, kan invloed uitoefenen op de terrasoverkapping prijzen. Zorg er dus altijd voor dat je goed voorbereid bent op alle mogelijke ontwerpkeuzes, zodat je dit perfect af kunt stemmen op het budget dat je voor de terrasoverkapping bij jou aan huis in gedachten hebt. 

Voor iedere smaak en voor ieder type woning is er een geschikte terrasoverkapping te koop 

Het beste van alles? Voor iedere smaak en voor ieder type woning is er een geschikte terrasoverkapping te koop. Dus of je nu een erg moderne woning of juist een klassieke woning hebt. Er is altijd wel een terrasoverkapping te vinden die perfect bij de stijl van de woning past. Laat je daar gerust een keer uitgebreid over adviseren door een specialist op het gebied van terrasoverkappingen. Zo weet je zeker dat je de plank niet snel mis kan slaan. En dat is wel zo fijn om te weten natuurlijk.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.