Dit zijn de tuintrends van 2022

08-02-2022

Wordt het tijd om de tuin weer eens op te knappen? Dan is het geen slecht idee om rekening te houden met de laatste tuintrends. Hieronder noemen we dé tuintrends van 2022. Zo weet je precies wat je kunt doen om je tuin weer een mooie nieuwe uitstraling te geven. Wil jij het liefst snel de handen uit je mouwen steken, om jouw tuin weer mooi te maken? Lees dan verder!

De taxus blijft de populairste coniferensoort

Wil jij een mooie coniferenhaag in de tuin plaatsen? Dan is het goed om te weten dat de taxus ook in 2022 de populairste coniferensoort zal blijven. Een taxus kopen is een uitstekend idee. Deze coniferensoort wordt mooi vol en is wintergroen. Je kunt dus zelfs genieten van de prachtige uitstraling van deze coniferensoort als het winter is. De taxus is overigens een plant die relatief eenvoudig te onderhouden is. Ook dat maakt deze plant zeer geschikt om een haag mee te creëren.

Men kiest steeds vaker voor siergrassen

We zien ook hoe veel mensen tegenwoordig voor siergrassen gaan. Siergrassen zijn heel anders dan het gras van je gazon. Niet voor niets worden deze grassen ‘siergrassen’ genoemd. Goed om te weten is ook dat siergrassen niet altijd groen van kleur zijn. Wat siergrassen betreft, heb je dus ontzettend veel variatie. Belangrijk is om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden.

Een hangstoel in de tuin

Nog een trend is een hangstoel voor in de tuin. Een hangstoel is perfect om in te ontspannen. Vooral bij zonnig weer is het heerlijk om in een hangstoel te zitten. Een hangstoel heeft wat weg van een hangmat, maar een hangstoel is meer geschikt om in te zitten. Zo kun je de hangstoel bijvoorbeeld gebruiken om rustig een boek in te lezen, maar ook om een cocktail in te drinken.

Volg vooral je eigen smaak

Hierboven hebben we de belangrijkste trends genoemd als het aankomt op planten die geschikt zijn voor in de tuin. Belangrijk is ook om vooral je eigen smaak te blijven volgen. Jij bent namelijk degene die van de tuin moet kunnen genieten. Siergrassen en taxushagen zullen in geen enkele tuin misstaan. Wat voor tuinset je het best kunt kiezen, is echter wel sterk afhankelijk van je eigen smaak. Het is daarom geen slecht idee om inspiratie op te blijven doen. Zo kun je een tuin creëren die aan al je wensen voldoet.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.