Tuinbeslag

31-03-2022

Maak de tuin stormbestendig

De afgelopen jaren hebben we een aantal flinke stormen meegemaakt die daken van huizen af bliezen en bomen op auto’s veroorzaakte. Deze stormen veroorzaken soms heel veel schade en als je dit wilt repareren gaat het vaak om veel geld. Ook kost het veel tijd en moeite om deze schade te repareren. Je kunt nooit zeker weten dat je huis en tuin schadevrij uit een storm komen, maar er zijn wel een aantal simpele tips die hierbij kunnen helpen.

Leg losse voorwerpen binnen

Er wordt van een storm gesproken als er een windkracht is van tussen de 75 en 88 kilometer per uur. Als zo’n windvlaag in je tuin komt kan dit voorwerpen mee sleuren en kan dit gevaarlijk zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor je buren. Daarom is het belangrijk om losse voorwerpen op te bergen in je schuur of huis. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld tuingereedschap, tuindecoraties en een tuinbank. Je kan je voorstellen dat als dit in de lucht rondvliegt het een gevaarlijke situatie veroorzaakt en veel schade kan opleveren. Ook is het belangrijk om technische apparatuur op te bergen op een plek waar geen water kan komen. Als er neerslag op zo’n apparaat komt kan dit erg gevaarlijk zijn en kan het apparaat onbruikbaar worden.

Tuinbeslag

Bescherm je bomen en planten

Harde wind kan bomen en planten uit de grond rukken en dit is natuurlijk erg zonde. Dit kun je voorkomen door ze met touwen en haringen vast te knopen in de grond. Hierdoor staan ze veel steviger in de grond. Jonge bomen die nog niet zo’n sterke stam hebben kun je ook voorzien van een paal waar ze met touw aan vast geknoopt worden. Het is belangrijk dat je de touwen niet de strak aantrekt, want er moet wel ruimte zijn voor de bomen en planten om mee te bewegen met de wind.

Hoogwaardig tuinbeslag

Naast de bomen en planten wil je natuurlijk al helemaal niet dat je schuttingen en hekken door de harde wind worden meegesleurd. Hiervoor is het belangrijk om hoogwaardig tuinbeslag aan te schaffen. Dit zijn bijvoorbeeld deurvastzetters, paalverbinders en paalhouders. Deze zorgen ervoor dat uw schuttingen in de grond blijven en de deuren er ook niet uitvliegen. Voorkom ernstige schade bij een storm met deze simpele tips.

 

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.