Hoe geef je je tuin een luxe uitstraling?

05-07-2022

Wanneer je gezegend bent met een tuin wil je daar natuurlijk zo optimaal mogelijk van profiteren. Om heerlijk in het zonnetje of de schaduw te zitten, als speelplek voor de kinderen of om je geliefde vissen in de vijver een plekje te geven. Er zijn vele verschillende manieren om een tuin in te richten. Onderhoudsvrij, een wilde bloementuin of een strak gemaaid gazonnetje. Voor de meeste mensen is het wel belangrijk dat de tuin goed onderhouden wordt. En ook al heb je geen groene vingers, met een paar minimale ingrepen krijgt je tuin een luxe uitstraling.

Houd de tuin regelmatig bij

Hoe vervelend het klusje ook kan zijn, onkruid verwijderen hoort er wel degelijk bij. Maar wanneer je dit met enige regelmaat doet, zul je zien dat het niet zo tijdrovend is. Wanneer je een gazon hebt, moet je na het maaien de kanten ook knippen. Hiermee voorkom je dat het gras het tuinpad of andere delen van de tuin gaat overwoekeren. Verwijder regelmatig dood blad en bloemen uit de struiken en planten. Snoei heggetjes en bomen wanneer het daar tijd voor is. Bij de meeste soorten is dit in het voorjaar. Zo vormt er zich weer nieuw blad en ziet het geheel er mooi strak uit. Dat is al stap 1 voor een luxe tuinuitstraling.

Tuin luxe gazon

Bedenk een thema voor je tuin

Wanneer je een thema voor je tuin hebt, kun je daar de planten en diverse accessoires op aanpassen. Houd je bijvoorbeeld van alles wat met mediterraan heeft te maken? Zet je planten dan in azuurblauwe potten, plant veel kleurrijke bloemen met een tropisch uiterlijk en laat oleander en passiebloem langs de pergola welig tieren. Een vrolijk bistrosetje geplaatst op een buitenvloerkleed met Portugees tegelmotief maakt het geheel af.

Laat anderen ook meegenieten van je tuin

Je tuin kun je een luxe uitstraling geven door er een waterornament in te plaatsen. Zelfs in een kleinere tuin zorgt het voor een groots effect. Het stromende water heeft een kalmerend effect en straalt rijkdom en welvaart uit. Wanneer je veel aandacht schenkt aan de tuin, wil je jouw trots natuurlijk ook graag delen met anderen. Sluit je aan bij een open tuinen dag of organiseer er zelf één. Om de bezoekers te verwelkomen of te bedanken voor hun komst laat je, als leuk aandenken, pennen bedrukken. Ook kun je tasjes bedrukken waarin ze plantenstekjes mee naar huis kunnen nemen.

Volop genieten van een overkapping

Wanneer je ook tijdens frissere dagen of een regenbuitje warm en droog wilt zitten, laat je een overkapping plaatsen. Hiervoor bestaan heel veel verschillende opties. Feit is wel dat het luxe oogt en luxe aanvoelt. Wil je helemaal uitpakken in de tuin? Plaats dan een jacuzzi onder de overkapping. Zorg voor een sfeervolle verlichting en je kunt het hele jaar door, ieder moment van de dag, heerlijk genieten van je luxe tuin. Glaasje bubbels erbij en je waant je God in Frankrijk. En dat in je eigen achtertuin!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.