Handleiding om je ook ‘s winters buiten te vermaken

24-10-2022

Wanneer de dagen weer donker en koud zijn is de kans groot dat je een stuk minder buiten komt. En waarom ook niet? Het is glad en je hebt een grotere kans om verkouden te worden. Toch is het belangrijk om ook ‘s winters lekker naar buiten te gaan. En ja, het is mogelijk! Je kunt buiten zelfs genieten in de winter. Maar hoe? Om daar verder antwoord op te geven lees je verder over leuke dingen om buiten te doen in de winter! 

Wandelen in de herfst

Het belang van ook in de winter naar buiten gaan

De belangrijkste reden om ook in de winter naar buiten te gaan is het bijhouden van een goed ritme. Onze biologische klok is gebaseerd op daglicht; dit versnelt onze biologische klok, waardoor we ‘s avonds op tijd moe worden. Ook in de winter. Zie je niet genoeg daglicht, dan houdt je lichaam je ‘s avonds wakker. Het is er dan simpelweg nog niet van overtuigd dat het al tijd is om naar bed te gaan. Belangrijk is daarom dat je wanneer het licht wordt even naar buiten gaat. Je kunt op de fiets naar het werk gaan, of een wandeling maken, wat ons op het volgende punt brengt..

Buiten wandelen

De eerste tip om je ‘s winters ook buiten te vermaken is het maken van een wandeling! Door in beweging te zijn hou je je lichaam warm en je neemt bakken met zonlicht op. Nu is het wel algemeen bekend dat het weer in de wintermaanden bagger is. Er valt veel regen en er staat wind. Kortom; het strand en bos worden een en al blubber en laten dit nou net onze favoriete wandelplekken zijn.. Gelukkig is er niet gelijk een man over boord. Sla je favoriete Blackfox laarzen in om je voeten te beschermen en draag bij voorkeur een regenjas voor als het gaat miezeren. Eenmaal buiten zul je voelen dat het toch wel heel lekker kan zijn en binnen de kortste keren geniet je echt! 

Zit er warmpjes bij in de tuin

Mocht buiten door de zachte grond lopen nou toch niet jouw ding zijn, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden. Trek bijvoorbeeld een dag uit om je tuin op te vrolijken en klaar te maken om lekker in te hangen. Zorg ervoor dat je genoeg kussens en warme dekens hebt om geen kou te vatten. Een kampvuur erbij is natuurlijk ideaal, maar niet iedereen heeft daar de benodigdheden voor. Met een Cosi gaslantaarn of andere schattige verlichting kom je ook al een heel eind. Het enige wat je dan toch echt zelf moet doen, is elkaar warm houden. Kruip dus lekker tegen elkaar aan, zet een muziekje aan, speel een spelletje en je zult zien dat buiten zitten nog niet eens zo’n slecht idee is. 

Folder downloaden

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.